G4Media.ro

Inteligența artificială poate fi folosită pentru detectarea infecțiilor asimptomatice Covid-19 prin tuse…

Inteligența artificială poate fi folosită pentru detectarea infecțiilor asimptomatice Covid-19 prin tuse înregistrată pe telefon – cercetatori americani

Un grup de cercetători de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au descoperit că persoanele infectate cu noul coronavirus, dar care sunt asimptomatice ar putea tuși diferit de persoanele sănătoase. Diferențele nu sunt perceptibile în mod normal, dar pot totuși să ajute la identificarea asimptomaticilor, în afara testării, iar astfel să contribuie la prevenirea răspândirii virusului. Cum? Cu ajutorul inteligenței artificiale, potrivit cercetătorilor citați pe portalul MIT.edu.

Sursa citează un raport publicat in IEEE Journal of Engineering in Medicine and Biology, care face referire la un model de folosire a inteligenței artificiale ce face diferența între tusea persoanelor infectate, dar asimptomatice de cea a persoanelor sănătoase. Modelul folosește înregistrări ale tusei, transmise voluntar de diverse persoane prin intermediul browserelor, pe telefon mobil sau laptop.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Foarte legal … PRISM ce mai face ?

  2. Daca trag o basina se inregistreaza covid?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.