G4Media.ro

Indice de poluare la nivel maxim în Capitală, duminică, potrivit platformei aerlive.ro…

Captură Aerlive.ro

Indice de poluare la nivel maxim în Capitală, duminică, potrivit platformei aerlive.ro / Șeful Gărzii de Mediu: „Vorbim de un fenomen generalizat”/ „Probabil mâine vom transmite Primăriei Capitalei o sancțiune de 100.000 de lei”

Platforma de monitorizare a calității aerului, aerlive.ro prezintă duminică, la ora prânzului nivel maxim de poluare în capitală, majoritatea zonelor având un indice între 90 și 100 (poluare foarte ridicată-maximă).

Într-o intervenție la Digi24, Andrei Corlan, Șeful Gărzii Naționale de Mediu, a declarat că „Primăria capitalei va fi amendată de Garda Națională de Mediu cu 100.000 de lei pentru neaplicarea măsurilor stabilite. Probabil mâine”, a spus acesta.

Andrei Corlan a menționat în aceeași intervenție că pentru poluarea din București de astăzi cauzele ar fi „traficul, încălzirea rezidențială, pe fondul de calm atmosferic, poluarea este reținută la sol. Este necesar un plan integrat de calitatea aerului , vorbim de un fenomen generalizat, o problemă a întregului oraș. Garda de Mediu este foarte deschisă la dialog, la colaborare, însemnând un plan de măsuri care să fie asumat și care să fie dus la bun sfârșit. Acum nu avem niciun fel de colaborare, sancțiunea nu poate fi decât o consecință”, a declarat acesta.

El a mai precizat că a fost stabilit în ultimele luni un plan de măsuri și există 14 notificări de depășire a nivelului admis de poluare, inclusiv procedură de infringement deschisă de Comisia Europeană pe acest subiect.

Context

Șeful Gărzii Naționale de Mediu a mai declarat și în ianuarie, pentru ProTV, că Primăria Capitalei riscă o amendă de 100.000 de lei: „Am stabilit un plan de măsuri pe care ei să îl implementeze sau să facă măcar în calendar până pe 15 februarie. Dacă nu, conform legislației, Primăria Capitalei riscă o amendă de 100.000 de lei din partea Gărzii Naționale de Mediu”, a spus acesta, citat de ProTV.

De asemenea, în luna decembrie Garda de mediu a derulat un control la Primăria generală, care a vizat:
„- modul în care au reacţionat cei responsabili la cele peste 23 de notificări venite din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediul cu privire la depăşirile înregistrate pentru indicatorii urmăriţi la staţiile de monitorizare a calităţii aerului
– calendarul de măsuri şi planul de măsuri pentru îmbunătăţirea calitătii mediului ca întreg şi a calităţii vieţii bucureştenilor
– demersurile pe care le-a făcut Primăria Capitalei în raport cu programul asumat faţă de Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor şi comunicat şi către Ministerul Afacerilor Externe, respectiv calendarul de măsuri, elaborarea unui nou PICA (Planul Integrat de Calitate a Aerului) pentru Municipiul Bucureşti, actualizarea studiilor care pot determina cauzele la problemele privind calitatea aerului.” Detalii aici.

Potrivit EurActiv, în decembrie, reprezentanții reprezentanții Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM) au declarat în Comisia pentru mediu a Camerei Deputaților că România este în risc de infringement pentru necolectarea datelor de monitorizare a calității aerului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Eu nu sunt de acord cu amenda pentru că PMB luptă din greu cu poluarea, astfel indexează locul de parcare cu rata inflației sau chiar mai mult în scopul descurajarii deținerii unui autoturism personal!
  PMB

  • @Marcel Radu _ „Eu nu sunt de acord cu amenda pentru că PMB luptă din greu cu poluarea…”

   Dar nu aceasta este problema, era de așteptat acest comportament din partea celor apropiați de PSD-PNL…

   Dar a pretinde că DUMINICA este trafic rutier generator al unui indice de poluare la nivel maxim în Capitală este noaptea minții!

   Este un „adevăr alternativ”, adică o minciună sfruntată! Pur și simplu, duminica NU este trafic intens în Capitală, iar acest lucru poate fi verificat cu ușurință de către orice bucureștean, doar privind pe fereastră.

  • Ups! Brusc si fara nicio avertizare senzorii flescaiti oficiali ai ministeriului de „mediu” sexizeaza ca avem poluare macsima in capitala scumpei noastre patrii.
   OAU!
   Pina mai deunazi numai senzorii independenti aratau poluare, cei oficiali erau verzi praz.
   Haida bre ca pute a campanie electorala de la o… nu posta ci direct de la curul partidului.
   Hai sa mai scoatem niste bani de la primaria generala, inca un proces, inca niste breaking la televiziunile prietene sau pe bani (vezi digi24).
   Doar ca alegatorul cu mintea acasa nu va pune boticul la toate scenele jalnice orchestrate de fel de fel agarici de partid.
   Ne vedem la vot!

 2. I-am vazut/ascultat interventia la Digi, a fost penibil. A dat vina pe trafic si pe primarie (deci cumva pe Nicusor), ca nu se ocupa de trafic. ”Trafic in sus, trafic in jos”, inregistrarile erau din dimineata asta, DUMINICA! Ce trafic? Care trafic?! Am trecut centrul pe jos azi dimineata, de la 8 la 10 si era pustiu. Dar nu ca pustiu, erau locuri unde jucai fotbal pe bulevarde, asa de gol era. Tipa de la Digi nu cred ca stia ce zi e, il lasa sa bata campii, sa vorbeasca despre controalele pe care le fac ei la primarie si ca PMB nu executa. Execrabil, in fine. Sunt convins ca azi noapte au dat drumul la ceva f poluant, profitand de absenta traficului, ca sa nu sara cifrele chiar asa de mult!

 3. Măgării psd pnl la adresa lui n.c.Fac tot posibilul să-l discrediteze.

 4. Amenzile către primarii nu rezolva problema. Te duci la țară și zici ca respiri aer curat.Total fals,majoritatea locuitorilor ard deșeuri de tot felul,plastice,izolații de cauciuc cu degajare de fum negru,haine. Nu vorbim de arderea crengilor din grădină ci de toate resturile din curte. Unii din ei nu au contracte cu Salubrizarea,alții așa s au obișnuit cu generații în urmă,le ard chiar în drumul public și ți demonstrează ca n ai ce le face…asemănarea cu o anume etnie e pur întâmplătoare.Primesc amenzi de la primărie și nu le vor plăti niciodată pt.ca nu au un contract de muncă, șomaj, altă formă de venit.Obiectul care rezolva problema se numește drona.Data primăriilor cu probleme de poluare, modificată legislația, cu amenzile corespunzatoare sau confiscarea bunurilor mobile si imobile…Altfel nu vom avea aer curat.

 5. A susține că traficul rutier a determinat DUMINICA un indice de poluare la nivel maxim în Capitală este o tâmpenie absolută!

  În weekend este perioada preferată de cei care ard în mod ilegal deșeuri exact pentru că responsabilii Gărzii de mediu nu răspund reclamațiile cetățenilor.

  Aceasta este sursa principală de poluare în weekend pe cuprinsul capitalei patriei noastre! Arderea combustibililor fosili se află pe locul al doilea, iar traficul rutier și șantierele neprotejate se află pe locurile 3-4.

  Cum poate spune cineva că traficul rutier de DUMINICA este generatoarea unui indice de poluare la nivel maxim în Capitală ?! Garda de Mediu își bate joc de cetățenii din București!

 6. Noroc că e Nicușor carne de tun si se apropie alegerile. Dacă era Sârma la butoane, nu zicea nimeni nici pâs. Mafia țiganilor doarme liniștită, cei care ar trebui să-i controleze și să-i amendeze strașnic, la fel. Ale naibii gunoaie (de oameni).

 7. Deci, garda de mediu a dat amenda primariei. Banii primariei sunt bani publici. Practic, garda de mediu ne-a dat noua amenda pentru ca suntem noi poluati. Logic.