G4Media.ro

Înalt demnitar maghiar spune că Bucureștiul e ”un imperiu pentru secui” și…

Înalt demnitar maghiar spune că Bucureștiul e ”un imperiu pentru secui” și amintește de masacrul comis de Imperiul Austriac de acum 255 de ani

Niciun imperiu nu poate trata maghiarii drept cetăţeni de rangul al doilea, maghiarii din Bazinul Carpatic pot conta pe sprijinul guvernului Ungariei – a declarat Balázs Orbán, secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei, cu ocazia comemorării a peste două secole şi jumătate de la Masacrul de la Siculeni, transmite agenția maghiară de presă MTI.

“Iar dacă un imperiu – fie că este vorba de Viena de acum 255 de ani, Bucureştiul acum pentru secui sau Bruxelles-ul în unele cazuri în relaţia cu noi toţi – nu respectă aceste lucruri, împotrivirea este legitimă, conform vechilor principii juridice” – a explicat secretarul de stat ungar.

Oficialul ungar a susţinut un discurs la monumentul dedicat memoriei victimelor vărsării de sânge de la Siculeni, renovat de curând cu sprijinul guvernului maghiar, apoi a oferit declaraţii prin telefon agenţiei ungare de presă MTI.

Secretarul de stat a adăugat că maghiarilor nu le plac dictatele şi sunt dispuşi să îşi sacrifice vieţile pentru o cauză pe care o consideră bună şi importantă; dar se aşteaptă – la fel cum s-au aşteptat şi secuii – ca niciun imperiu să nu îi trateze drept cetăţeni de rangul al doilea, ca pe o periferie, ci să respecte echilibrul dintre drepturile şi obligaţiile formate în urma negocierilor şi ca toată lumea să respecte contractele scrise.

“Guvernul Ungariei se străduieşte din răsputeri să sprijine dezvoltarea economică a Secuimii şi lupta împotriva emigraţiei şi părăsirii locurilor natale, precum şi să sprijine eforturile depuse pentru apărarea drepturilor minorităţilor, pentru obţinerea autonomiei – a accentuat politicianul maghiar.

În fiecare an la 7 ianuarie se comemorează Masacrul de la Siculeni. În această zi în anul 1764 armata austriacă a omorât la Siculeni sute de secui din Ciuc, care au protestat împotriva recrutării efectuate de austrieci.

Foto: Balazs Orban la Siculeni (Contul personal de Facebook)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Adica UE i-a inghitit cu forta pe unguri, nu ei, de buna voie si din interes, au dorit sa devina parte a UE?

 2. Nimic nou sub soare.Javrele latra la luna.

 3. Secuii nu sunt unguri.
  Ungurilor le plac dictatele….

 4. „împotrivirea este legitimă”
  Si plecarea, cu cal si bagaje, inapoi in stepele Mongoliei este la fel de legitima si nimeni nu va comenta o asemenea decizie, dimpotriva o vom respecta cu sfintenie. Iar tatuca Putin, marele prieten din umbra, va gasi o palma de pamant s-o repopuleze cu vechii bastinasi.
  Poate ne confirma Asistat, daca pune o intrebare la Moscova.

 5. Imperiul de la Bucuresti este legitimat de acest Patetic taba csendor sa Declare Ziua de 15 Martie ca Zi de Doliu National pentru Comemorarea Victimelor de la Ip si Treznea, Genocid pe criteriu Etnic

 6. Adica marele imperiu ( Austro-UNGAR) a omorat de-alde Giury si Pista din Transilvania ca nu voiau la oaste. Si tot Bucurestiul e de vina…
  Nu e nimeni cetatean de rangul 2, dar cand vine vorba de Autonomie.. Ciocu’ mic!
  România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
  Vreti sa apartineti de Budapesta? Luati un bilet. Doar dus.

 7. Intr-adevar, Guvernul Ungariei ii sprijina pe maghiarii din Bazinul Carpatic, mai ales pe condamnatii penal pe care-i protejeaza la propriu. Din partea mea, sa-i ia pe toti la ei, „la Ungaria”.

 8. „Imperiul” Bucureștilor, Imperiul Austriac… Orbán Balázs nu spune însă nimic despre Imperiul Austro-Ungar și despre concubinajul istoric dintre unguri și secui. Scaunele secuiești au fost desființate în 1851, la scurt timp după încorporarea Transilvaniei în partea maghiară a Imperiului Austro-Ungar. Așa că, dacă e să ceară înapoi de la cineva scaunele, secuii ar trebui să se adreseze lui Orbán Viktor, chiar dacă acestuia, constipat (politic!) de iliberalismul pe care îl mănîncă zilnic, îi va fi greu să le satisfacă cererea.

 9. Intr-adevar, ungurilor nu le plac dictatele. Doar alea in care primesc ei teritorii, chiar daca au fost semnate la Viena, capitala Imperiului ce a omorat niscaiva secui.
  Pe langa restul de calitati, ungurii dovedesc ca sunt si ipocriti.

 10. Ma cam mir sa citesc astfel de articole in G4M. O minoritate isi cere drepturile, care e (brusc) problema? Ungurii n-au dreptul la fericire, la iubire? Ei vor numai sa redefineasca un pic Romania iar majoritatea medievala se pune de-a cur mezisul.

 11. Ungurii tot vin la noi in tara si slobozesc pe „gura” tot felul de prostii. Una mai mare decat cealalta….
  Declarate persona-non grata si gata cu turismul electoral. Sa sta la granita si sa latre la luna!!!

 12. UNGURII SUNT LICURICII LUI DRAGNEA SI TERICEANU.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.