G4Media.ro

În toate spitalele din Braşov se vor monta senzori pentru măsurarea concentraţiei…

Sursa foto: ISU Prahova

În toate spitalele din Braşov se vor monta senzori pentru măsurarea concentraţiei de oxigen / Cu 150.000 euro/spital, se elimină riscul de incendiu

Spitalele braşovene vor fi mai sigure în ceea ce priveşte protecţia împotriva incendiilor, printr-un proiect cu finanaţare europeană accesat de Consiliul Judeţean Braşov.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a anunţat că județul a fost selectat pentru finanţare prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM), 2014 – 2020 un proiect ce vizează creşterea securităţii la incendiu în cadrul spitalelor care utilizează fluide medicale din subordinea administraţiei judeţene, informează Bună Ziua Brașov.

Proiectul presupune instalarea unor sisteme de detectare, semnalizare şi alarmare la incendiu cu acoperire totală, precum şi de detectare, semnalizare şi alarmare în cazul depăşirii concentraţiei maxime admise de oxigen în atmosferă. Totodată, vor fi realizate lucrări de reabilitare, modernizare şi extindere a infrastructurii electrice, de ventilare şi tratare a aerului, precum şi a infrastructurii de fluide medicale.

Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, respectiv în intervalul decembrie 2021 – iunie 2023.

Valoarea totală a proiectului este de 4.475.676 lei (904.853 euro), din care valoarea totală eligibilă ajunge la 3.709.725 lei (750.000 euro), diferenţa, respectiv 765.951 lei (154.873 euro)  fiind reprezentată de cheltuieli suportate din bugetul local.

Conform explicaţiilor reprezentanţilor Consiliului Judeţean Braşov, conform ghidului de finanţare, pentru fiecare unitate se va utiliza suma de 150.000 euro/spital.

Sursa foto: ISU Prahova

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

 1. Contract luat de cine trebuie,cu mentenqntq x10 pretul de achizitie si cu tehnica defecta/ nefunctionala – romania 100%

  • @Alex
   nu mai e de actualitate.pana in septembrie va fi un lux respiratul.cand esti lesinat de FOAME nu poti inspira.
   Christine Lagarde: Europa se confruntă cu riscul unei dezordini a pieței financiare
   Șeful Deutsche Bank avertizează: Europa și SUA, la un pas de recesiune. S-a creat furtuna perfectă
   Românii plătesc pe salariile bugetarilor peste 22 de miliarde de euro….multe APA…tine deFOAME