G4Media.ro

Guy Savoy, desemnat pentru a patra oară cel mai bun maestru bucătar…

Foto: Restaurant Guy Savoy / Facebook

Guy Savoy, desemnat pentru a patra oară cel mai bun maestru bucătar din lume. E renumit pentru supa de anghinare cu trufe negre

Francezul Guy Savoy a fost desemnat încă o dată cel mai bun maestru bucătar din lume, au anunţat joi reprezentanţii agregatorului gastronomic La Liste, clasamentul celor mai bune 1.000 de restaurante din lume, care dezvăluie de asemenea un progres important al bucătarilor nordici în palmaresul ediţiei din acest an, informează Agerpres.

Conceput pe baza unei compilaţii de ghiduri şi cronici gastronomice, agregatorul francez La Liste a plasat pe prima poziţie din acest an un restaurant cu trei stele Michelin condus de Guy Savoy, Monnaie de Paris, unde sunt servite celebra lui supă de anghinare cu trufe negre şi brioşe în foitaj cu ciuperci.

Guy Savoy, care ocupă primul loc în acest clasament începând din 2017, fie individual, fie ex aequo, „continuă să obţină unanimitate în voturile exprimate de toate ghidurile, toate publicaţiile şi cronicile gastronomice; nu este criticat niciodată”, a declarat Helene Pietrini, directorul general al agregatorului La Liste, citat de Agerpres.

Nordicii s-au făcut remarcaţi şi ei în acest clasament: suedezul Bjorn Frantzen a pătruns în top cu restaurantul său Frantzen din Stockholm (în nivelul 2 alături de alte şapte restaurante, al cincilea în clasamentul general) şi cu restaurantul său Zen din Singapore (nivel 6, locul 47).

Restaurantul danez Geranium, situat în Copenhaga şi condus de maestrul bucătar Rasmus Kofoed, a urcat în clasament şi se poziţionează la nivelul 7, pe locul al 74-lea.

Datorită acestei tendinţe, agregatorul La Liste, creat în 2015 din iniţiativa Ministerului de Externe din Franţa ca un echivalent pentru 50 Best, se află pe aceeaşi lungime de undă cu influentul său concurent britanic, căruia i se reproşează adeseori că îi ignoră pe bucătarii francezi, care absentează cu regularitate din top 10. (Foto: Restaurant Guy Savoy / Facebook)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Chiar mi-era pofta.