G4Media.ro

Guvernul a modificat legea taximetriei prin ordonanță de urgență / Ministrul Dezvoltării:…

Sursa: G4Media.ro

Guvernul a modificat legea taximetriei prin ordonanță de urgență / Ministrul Dezvoltării: Atribuțiile privind transportul în regim de închiriere a fost transferat la Autoritatea Rutieră, iar sancțiunile vor putea fi aplicate atât persoanelor fizice, cât și juridice

Guvernul a eliminat sintagma „în mod repetat” din Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, încât „sancţiunea să fie aplicabilă atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice pentru efectuarea de transport public în mod ilegal”, dar va reglementa şi activitatea de ridesharing printr-un act normativ care va fi adoptat în maxim două – trei săptămâni, a declarat vineri vicepremierul Daniel Suciu, transmite Agerpres.

„Astăzi, în şedinţa de Guvern, am adoptat o ordonanţă de urgenţă îndelung dezbătută în spaţiul public şi anume OUG de modificare a Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Am operat două modificări – şi anume am transferat atribuţiile privind organizarea şi efectuarea transportului în regim de închiriere de la autorităţile administraţiei publice locale la Autoritatea Rutieră Română. Această modificare a stat în transparenţă decizională timp de 10 zile, inclusiv autorităţile locale au fost de acord şi nu au ridicat observaţii vizavi de acest punct”, a precizat vicepremierul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, prin a doua modificare operată a fost eliminată sintagma „în mod repetat” din Legea 38/2003, astfel încât „sancţiunea să fie aplicabilă atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice pentru efectuarea de transport public în mod ilegal”.

„Vreau să fac menţiunea că acest act normativ nu este îndreptat împotriva nimănui, împotriva niciunei activităţi economice, ci, din contră, ne dorim să reglementăm şi punem stop şi capăt pirateriei din domeniul transporturilor, ceea ce patronatul din transporturi ne-a solicitat de foarte mult timp. În ultimele zile, am avut discuţii şi nu puţine cu reprezentanţii platformelor de ridesharing şi, de asemenea, până la intrarea în vigoare a acestei ordonanţe, vom emite un alt act normativ astfel încât şi activitatea de ridesharing să fie reglementată. Ultima discuţie pe care am avut-o a fost alaltăieri, s-a constituit un grup de lucru alături de colegii noştri de la Ministerul Transporturilor şi vă confirm că în maxim două – trei săptămâni, aşa cum evaluăm, vom avea şi un act normativ care să reglementeze activitatea de ridesharing. Repet, nu este un act normativ îndreptat împotriva niciunei activităţi economice, ci, din contră, cei din ridesharing ne-au solicitat să reglementăm această activitate şi tocmai acest lucru – vă pot confirma – că-l vom face în perioada imediat următoare”, a mai spus Suciu.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a precizat, la Palatul Victoria, că în proiectul de OUG adoptat de Guvern se regăseşte şi o prevedere privind prelungirea licenţelor de transport.

„Suplimentar, în acel proiect de ordonanţă, mai era prelungirea licenţelor de transport pe o perioadă de 4 ani. Datorită observaţiilor pe care le-am primit de la Ministerul Justiţiei că această prelungire trebuia făcută de către autorităţile locale, în primă fază, printr-un ordin de ministru emis în 2018, ordinul de ministru fiind anulat în instanţă, această prelungire se va face prin ordin de ministru, un ordin pe care, deja, l-am pus pe transparenţă, îl voi semna în perioada imediat următoare pentru a nu exista niciun fel de probleme pe transportul interjudeţean”, a explicat Cuc.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. cum ar fi daca cei care sunt soferi uber/ taxify ar bloca si ei piata victoriei?

  ca se pare ca daca vii cu masina in piata victoriei (nu trebuie sa fie multi oameni, gen cateva sute de mii) treburile se rezolva

  • Pentru manifestatie trebuie aprobare de la Primarie. Taxi-urile sunt controlate de politicieni, UBER nu 😉

 2. OK , este normal sa plateasca taxe , dar nu s-a vorbit nimic despre taximetristii care refuza curse , ca sa nu mai pomenesc ca te JUPOAIE , cand vad ca ai neaparata nevoie de un taxi . Eu cand vin in Romania nu ma dau pe mana acestor jepcari numiti taximetristi .

  • Corect, taximetristii sunt majoritatea niste profitori nenorociti. Mai bine mergi cu autobuzul decat cu taxiul si e si mai ieftin.

 3. Se doreste sa plateasca taxe de transport persoane, atat!
  Restul e can-can!
  Sa plateasca pentru ceea ce fac, taxe. Apoi alegeti ce vreti voi.

  • Eu cu piratii astia vanduti americanilor nu am avut nici un fel de neplaceri: prompti, masini curate, traseele cele mai scurte, comportament decent in trafic, asa ca eu tot la ei raman.

  • Ok perfect de acord cu tine.
   Dar din moment ce PLATFORMA plătește aceste taxe către stat, unde e problema?
   Aaaaa că ei e băieți de băieți, cu mașini curate, cu vocabular, cu posibilitatea de a plati on-line, fără bacșiș….
   Cu foarte multe reguli de conduită,…
   Lăsați „domnu'”!

 4. Jegoșii de taximetriști vor vota PSD ul.Asta se urmărește.

  • pai taxistii platesc contributia sa la PSD, acuma ei colecteaza bani pentru urmatoarea campanie electorala. se primeste ca cetatenii de rind platim de 2 ori mai scump taxiurile jegoase ca psd sa mai cistige odata alegerile. tara sclavilor.

 5. Ce poti spune?! Au aprobat o lege intrucat pierdeau oamenii idn politica bani. Si acum, noi, ar trebui sa iesim in strada sa le bagam OUG pe gat.

  Eu utilizez Uber/Taxify(Bolt) pentru ca nu am ce alege din punct de vedere taxi cand vine vorbad e curatenie in masina si in vocabular + mentalitate.