G4Media.ro

Grupuri ecologiste germane contestă autorizaţia provizorie de construcţie a fabricii Tesla de…

Grupuri ecologiste germane contestă autorizaţia provizorie de construcţie a fabricii Tesla de lângă Berlin și amenință cu procese

Grupuri ecologiste germane au contestat oficial autorizaţia provizorie de construcţie a gigafabricii Tesla de lângă Berlin, acordată de autoritatea pentru mediu din Brandenburg, potrivit avocatului acestora, transmite Reuters, citată de News.ro.

Obiecţia este bazată pe afirmaţia că Tesla nu a clarificat suficient ce măsuri de precauţie va lua pentru a preveni ca un gaz extrem de otrăvitor să scape din fabrică, potrivit documentului.

Totodată, obiecţia susţine că Tesla a modificat documentele din cerere, pentru a produce celule de baterii la sediul fabricii, pentru care nu a obţinut autorizaţia necesară.

Grupurile, Gruene Liga şi NABU, au afirmat că se vor adresa justiţiei, dacă autorităţile statului nu vor cere supendarea autorizaţiei de construcţie până pe 16 iunie, scrie News.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Mai bine o construiau „la” Spania.
  Vremea e superba si mancarea mediteraneana diversificata.

  🙂

 2. Greta Ecologeta….. sa vina sa se lege cu lanturile de gardul sandramalei!

 3. S-o faca in Romania. Vine Romprestul sa ridice gazele. Si cind nu vine, nu-i problema, ca agentia de mediu constata ca e totul in regula in cea mai frumoasa dintre lumile posibile.

  • Postăcel, nimic nu este gratis în lumea asta. Plătește gunoiul și o să ți-l ridice Romprest-ul. Te ridică și pe tine dacă este cazul, că tot un mic gunoi ești.

  • Zise gunoiul-șef. Că de, gunoiul recunoaște alt gunoi.

 4. asta cu gazul e noua! Pana acum au contestat pe rand: Biodiversitatea, apoi faptul ca fabrica va consuma jumătate din rezerva de apa din panza freatica a regiunii.
  Oare din ce directii primesc ordine? Da ma rog, la cat comunism este inclusiv la primaria Berlinului, ce sa ne mai mire?
  Is bune masinile electro, eco, dar nu sa le produci 😁, ca asta poate face si china!

  • Nici dupa ce trece durata de viata a pachetului de acumulatori nu e „eco” pentru ca nu se pot recicla ecologic. Dar ma rog…

  • Am uitat ghilimelele 🙂. Asa e, mare gogoașă cu ecologia mașinilor electrice.

  • Aveți voi o alternativa mai buna la noxele și gazele de eșapament? Nimic nu e perfect băieți, dar din doua rele alegi raul mai mic. Asa de comentat cum faceți voi, poate oricine!

  • Aline, esti sigur ca e mai mic, nu de alta dar o „evologica” are o amprenga mai poluanta (fabricatie, utilizare si reciclare? Da na, democratie, ckmenteaza tonti.

 5. Dar nu ne spune politik buro de la brusel ca mașinile electrice sunt bune pentru mediu și fluturi? Ca e recomandat sa cumperi una dar neaparat sa fie făcută in China? Ca sunt așa de verzi încât o sa respiram aer de munte și in mijlocul Bucureștiului?

 6. Nimic nu e eco, nici macar eolienele.

 7. Au descoperit familii de castori și o mare comunitate de pârși care trăiau la comun

 8. Bă,cum dracu la dus pe papagal să fie exact la berlin.nu înțeleg logica.stiam că totul se rezuma la costuri și profit

 9. Ecologistii astia extremisti sunt chiar retarzi, idioti, inteligenta de NPC (non-player character). Nu poti avea masini electrice fara poluare. There’s a price to be paid. Oare sa trecem toti la bicicleta?

 10. Au aparut si in Romania multe ferme de panouri fotovoltaice. Va fi bine pana la un punct! Ce nu se intelege este ca in afara de energia hidro toate celelalte tipuri eco se produc in detrimentul agriculturii! Cel mai mult ocupa fotovoltaicele, dar nici cu cele eoliene terestre nu este in regula- afecteaza atat ageicultura cat si pasarile migratoate. De aceea eu nu inteleg de ce acest program european de redresare/recuperare se bazeaza atat de mult pe dezvoltarea industriilor de producere a energiei eco. Singura explicatie ar fi existenta unor interese ale unora in deteimentul altora. Propunerea lui Biden este cea corecta: crearea unei infrastructuri competitiva care sa contracareze China.

 11. Aveți voi o alternativa mai buna la noxele și gazele de eșapament? Nimic nu e perfect băieți, dar din doua rele alegi raul mai mic. Asa de comentat cum faceți voi, poate oricine!

  • Bicicleta e o alternativa decenta in orase, ca vom vedea in 10 ani ce facem cu miliarde de baterii de la gunoaiele de masini electrice, care tot cu „corent” se incarca si ca sa l produci tot iti trebuie ceva „fabrici”, ca nu cred ca poti muta 2 tone de „fer” cu celule voltaice.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.