G4Media.ro

Franța: Guvernul analizează posibilitatea acordării unor vouchere pentru energie, la mai multe…

Franța: Guvernul analizează posibilitatea acordării unor vouchere pentru energie, la mai multe gospodării

Guvernul francez analizează posibilitatea de a extinde programul de acordare de vouchere pentru energie la mai multe gospodării, în încercarea de a uşura costul creşterii facturilor la energie, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului de la Paris, Gabriel Attal, informează Bloomberg.

În prezent, aceste vouchere sunt acordate pentru aproximativ 5,5 milioane de gospodării cu venituri modeste din Franţa.

Gabriel Attal a precizat că biroul premierului Jean Castex discută detaliile acestei măsuri adăugând că un anunţ ar putea fi făcut chiar joi, când premierul are programată o vizită în care va demonstra ajutorul oferit de guvern pentru a finanţa renovarea clădirilor.

Marţi, ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire a spus şi el că voucherele la energie ar putea fi o modalitate „corectă şi eficientă” pentru protejarea puterii de cumpărare. O altă opţiune ar putea fi modificare regulilor de taxare, a spus Le Maire.

Creşterea preţurilor la energie a dus costurile la electricitate în Europa la cel mai ridicat nivel din ultimii ani şi este puţin probabil ca situaţia să se schimbe până la finele anului, ceea ce înseamnă facturi mari cu încălzirea la iarnă pentru consumatori.

Autorităţile din Spania, Italia şi Grecia au luat deja măsuri pentru a reduce impactul creşterii preţurilor la energia electrică, relatează Agerpres.

Sursa Foto:  Prime Minister Jean Castex/ EPA/GONZALO FUENTES / POOL MAXPPP OUT

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Alti fricoși. Nu plafonează că, vorba aia, cine mai cotizează la partid? Sunt foarte curioasă ce vor face nemții. Pornesc un război cum ar vrea Ursula Von der.. sau plafonează ceea ce e cam același lucru doar că inamicul e altul și nu propriul popor.

  2. A-ti vrut-o pe Greta, luati-o pe Greta!!!!! Asta se intampla cand pui la misto certificate pentru emisii de carbon si inchizi centrale electrice fiindca polueaza fara se le inlocuiesti cu altceva!!!!! Traiasca thurnbergerismul!!!!!!!

  3. sau numai cand e vorba de mine, de familia mea si de neamul meu?