G4Media.ro

FOTO Primarul Allen Coliban a testat domeniul schiabil din Poiana Brașov: În…

sursa foto: Facebook. Allen Coliban

FOTO Primarul Allen Coliban a testat domeniul schiabil din Poiana Brașov: În ciuda tuturor eforturilor supraomenești de a amenaja pârtiile, se poate schia decent doar în partea superioară a masivului

Primarul Brașovului, Allen Coliban, informează că a fost personal să testeze domeniul schiabil din Poiana Brașov și că pârtiile sunt deschise oficial de sâmbătă.

„Am verificat astăzi starea pârtiilor împreună cu reprezentanți ai Primăriei, ai Salvamont și ai firmei care asigură pregătirea pârtiilor. Din 28 ianuarie, începând cu ora 9.00, se va schia pe toate pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul. De asemenea, se va schia pe cele două pârtii pentru începători, Stadion și Bradul. Sper ca de săptămâna viitoare să reușim și amenajarea Drumului Roșu, astfel încât să se poată coborî până în Poiană”, a informat Allen Coliban.

Edilul Brașovului spune că se bucură că a început să ningă în Poiană, dat fiind că zăpada era așteptată demult, dar că, totuși, „în ciuda tuturor eforturilor supraomenești de a amenaja pârtiile, se poate schia decent doar în partea superioară a masivului”. 

„Este maximul pe care l-am putut face din punct de vedere al amenajării. În cifre, asta înseamnă 70.000 de metri cubi de zăpadă artificială produsă în această perioadă”, a spus Allen Coliban.

Potrivit estimărilor sale, în zilele următoare stratul se va îmbogăți din surse naturale.

„Prin urmare, oricine vrea să schieze în weekend-ul acesta trebuie să o facă cu mare grijă și, evident, respectând toate măsurile anunțate de către administratorii pârtiilor”, a avertizat Coliban.

sursa foto: Facebook/Allen Coliban

O parte dintre pârtiile din Poiana Brașov, cele care coboară până în partea inferioară, vor fi închise.

„Deci se va schia în zona superioară, asta însemnând partea superioară a Drumului Roșu, Poiana Doamnei, tot ceea ce înseamnă pârtii care ajung până la telescaunul din Ruia”, mai spus Allen Coliban.

Administratorii pârtiilor din Poiana Brașov lucrează la tot ce înseamnă balizaj și organizare de linii pentru așteptarea la telescaune.

„Mizăm pe înțelegerea turiștilor și a schiorilor, pentru că vom schia în acest weekend doar în condiții excepționale. Dacă prognoza meteo se confirmă, weekend-ul următor vom avea condiții de a coborî până jos”, spune primarul Brașovului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Cu ce a ajuns domnul Coliban în Poiana Braşov, cu bicicleta?

  2. Florin tata tu ai făcut ceva bun in vata ta sau doar te uiți la cei care încearcă sa facă ceva bun și pentru alții nu doar pentru ei

  3. Și în oraș se schiază: pe trotuarele necurățate ale marilor bulevarde, slalom printre mașinile parcate pe trotuarele curățate de câte un locatar mai responsabil etc. Vino și în oraș Alen să testezi „pârtiile”.

    • Contra Coliban mănânci mult cioco ,vineri au fost ceva probleme în rest ești un papagal ptr dezinformare

  4. Florine tată grea e artimetica ,cand nu te duce cerebel, uslistule

  5. Contra Coliban mănânci mult cioco ,vineri au fost ceva probleme în rest ești un papagal ptr dezinformare