G4Media.ro

FOTO Județele Prahova și Buzău vor fi legate de o șosea spectaculoasă…

Sursa Foto: Facebook / Petre Emanoil Neagu

FOTO Județele Prahova și Buzău vor fi legate de o șosea spectaculoasă / Drumul a DJ 102C Cislău – Buda Crăciunești – Prahova e aproape finalizat

Un proiect finanțat prin PNDL II, pentru care s-au plătit aproximativ 79 de milioane de lei este aproape finalizat, a anunțat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanuil Neagu într-o postare pe pagina sa de Facebook. Lungimea drumului complet modernizat este de 24,5 km și va face legătura între Prahova și Buzău. ”Lucrările de modernizare a DJ 102C Cislău – Buda Crăciunești – Prahova sunt aproape de finalizare. Zona are multe de oferit, iar acesta este un prim pas pentru revitalizarea turistică. Peisajele ne încântă privirea, iar istoria locurilor de aici este fascinantă”, a anunțat președintele CJ Buzău.

Sursa Foto: Facebook / Petre Emanoil Neagu

Drumul va fi extrem de util pentru cele câteva sute de locuitori ai satului buzoian Buda Crăciuneşti, care erau până acum izolați între Drumul Naţional 10 şi limita cu judeţul Prahova. De asemenea, pentru locuitorii din zona Pătârlagele, Cislău şi Vipereşti, şoseaua prin Buda Crăciuneşti constituie o variantă mai scurtă de a ajunge la Ploieşti şi Bucureşti.  Prin judeţul Prahova, continuând pe acest drum, se poate ajunge la Urlaţi şi Albeşti Paleologu.

Administrația județeană susține că prin finalizarea acestei șosele se va putea extinde turismul în această zonă.

Sursa Foto: Facebook / Petre Emanoil Neagu

Drumul ascuns al Doamnei Neaga

Legendele locale spun că drumul proaspăt reabilitat era poteca ascunsă a Doamnei Neaga, soția lui Mihnea Turcitul, domn al Țării Românești între anii 1577-1583, 1585-1591 și stăpâna comunelor Rusovat, Cislău, Lapoș, Tisău, Grăjdana, Sarate, Valea Scheilor.

În anul 1591, soțul ei, Mihnea, trece de partea turcilor, iar Doamna Neaga, nevrând să-și abandoneze religia, se retrage în părțile Lapoșului, aici simțindu-se în siguranță. Legendele locale susțin că Doamna Neaga ar fi construit aici o cetate unde se retrăgea în caz de pericol.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Asta da realizare!!…

 2. Am fost de curand pe el, mai au o gramada de asfaltat. Dar cum presedintii de consilii judetene se impauneaza cu orice margica…

 3. Indifetent ce părere are lumea de USR+ eu cred că Drulă chiar vrea să facă ceva treabă în mandatul lui, e destul de rară chestia asta la noi.

  • Ce legatura are Drula cu DJ-urile?

  • Postacule ai gresit articolul nu aici trebuie esti prooost? :))

 4. Magraonii care sug sangele Cons. Judeene Ph&Bz platesc publicitate sub forma acestor articole de care abunda presa pentru a ne arata maretele realizari.
  Adica nimic.
  La DJ 101 Campina-Sacele, varianta la aglomeratia de pe Valea Prahovei, totul a ramas ca acum 5 ani!
  Aici e cazul magraonilor din Ph-Bz care incaseaza leafa si spagi.
  Punct.

 5. Din foto rezulta ca trebuie sa intervina dl.T. Barna sa trimita niste hoti de lemne.. scuze sivicultori sa indrepte peisajul, merg oamenii aia prin padure pierd tot farmecul drumului…

 6. Domnule Emanuel Dj 102FScortoasa -Chiliile cînd îl mai asfaltati ?va țineți de promisiune sau asta afost asa înainte de alegeri.