G4Media.ro

FOTO București: Harta magnoliilor, ajunsă în cel de-al treilea an de existenţă,…

sursa foto: Diana Robu /Facebook

FOTO București: Harta magnoliilor, ajunsă în cel de-al treilea an de existenţă, are acum peste 800 de arbori marcaţi

Amplă mișcare de consacrare a spațiilor din Capitală în care se regăsesc magnolii, la care au aderat mai mulți iubitori de flori și de frumos. „Harta magnoliilor” a ajuns în cel de-al treilea an de existenţă și are acum peste 800 de arbori marcaţi, potrivit tvr.ro.

„Au înflorit magnoliile, semn că primăvara s-a instalat cu adevărat. Zilele acestea Capitala s-a colorat în nuanţe irezistibile de roz şi mov. Iar dacă vremea se menţine caldă, în câteva zile vor putea fi admirate şi florile albe sau galbene”, transmite tvr.ro/

„În urmă cu trei ani, harta avea vreo 20 de pinuri și nici nu-mi imaginam ce avea să urmeze. Așa cum spun întotdeauna, a început ca o joacă, să mă ajute să mă orientez mai ușor și în niciun moment nu mi-am imaginat tăvălugul care a urmat, în cel mai frumos și cel mai copleșitor mod”, afirmă Diana Robu, potrivt TVR.

sursa foto: Facebook / Diana Robu

„Am văzut magnolii la primul mugur sau la ultima petală, magnolii la apus și pe întuneric, cu stropi de ploaie sau zgribulite de vânt, admirate sau trecute cu vederea. Dar e prima oară când văd magnolii la primele raze ale soarelui, atunci când orașul abia se dezmorțește și lumina-i caldă. M-am plimbat așa, fără vreo țintă anume, mi-am propus să revizitez cât mai multe. Ba chiar am contrazis și google maps-ul „aia-i stânga, nu dreapta”, relatează și Diana Robu  pe contul de facebook.

sursa foto: Facebook/Diana Robu

Aceasta a remarcat că magnoliile celebre se mai lasă puțin așteptate, încă nu-s în plină floare.

„Le-am văzut și-n urmă cu o săptămână și nici n-am observat că sunt parcă pe jumătate față de anii trecuți. Magnolia de pe Gandhi nu mai are crengile de pe colțul clădirii, poate de la lucrările de renovare, poate proprietarii s-au gândit să scutească magnolia de-o suferință, că prea trăgea lumea de crengi. În același registru, magnolia de pe Delavrancea parcă se teme să înflorească. E îmbobocită, partea dinspre balcon și crengile din curte. Cele dinspre stradă mai că n-ar mai vrea să iasă anul ăsta.  Magnoliile de pe Lascăr Catargiu sunt mai tinere, n-au coroană bogată, dar sunt în plină floare, o pată de fucsia la bulevard. Și-mi doresc și vă doresc să le îndrăgiți așa cum le iubește, cu grijă, domnul de la salubritate. S-a oprit dimineață din dereticat (domnul, adică, nu magnolia) și s-a apropiat de gard să-i facă o dedicație magnoliei: Frumoasa mea de la Casa Frumoasă. M-am topit!  Pe Grigore Eremia, acolo unde mai târziu va fi poate mai fi cea mai admirată glicină, sunt câteva magnolii mici, în plină floare. Ce descoperire frumoasă magnolia uriașă de pe Columb! Și la câțiva pași mai încolo sunt celebrele magnolii de la Ambasada Ungariei, încep să înflorească, unde mai pui că e superbă arhitectura clădirii care găzduiește ambasada. Nu atât de faimoasă (dar din punctul meu de vedere cel puțin mai spectaculoasă) e magnolia de la clădirea UniCredit, doar câțiva pași mai încolo. Heaven Scent-ul e puțin sfios, înflorește mai încolo. Dar cine are curaj când are de-a face cu băncile?”, a povestit pe contul de facebook Diana Robu.

Sursa foto: Facebook/: Dan Mihai Balanescu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Sa nu vina inghetul ca adio magnolii si pe anul asta