G4Media.ro

Fotbalista spaniolă Jenni Hermoso a depus plângere penală după ce a fost…

Foto: Captură video

Fotbalista spaniolă Jenni Hermoso a depus plângere penală după ce a fost sărutată de şeful federaţiei de fotbal, la sfârșitul finalei Cupei Mondiale

Fotbalista spaniolă Jenni Hermoso a depus o plângere penală după sărutul nedorit al şefului federaţiei de fotbal, Luis Rubiales, de la ceremonia de după triumful Spaniei la Cupa Mondială feminină, a anunţat miercuri procuratura din Spania, potrivit Reuters, transmite News.ro.

Hermoso a depus marţi mărturie, iar plângerea va fi procesată „cât mai curând posibil”, a adăugat procurorul.

Prin această plângere, Rubiales ar putea fi inculpat, pe lângă faptul că este anchetat de către cel mai înalt tribunal sportiv spaniol pentru „abatere gravă” şi este vizat şi de către o anchetă a FIFA, organismul mondial de fotbal, care l-a suspendat provizoriu din funcţie pentru 90 de zile.

Rubiales a prins-o de cap pe Hermoso şi a sărutat-o pe buze în timpul ceremoniei de decernare a medaliilor care a urmat victoriei Spaniei cu 1-0 în faţa Angliei în finala Cupei Mondiale feminine, la 20 august.

La sfârşitul lunii trecute, procurorul Înaltei Curţi din Spania a declarat că Rubiales ar putea fi acuzat de agresiune sexuală, care presupune o pedeapsă cu închisoarea între unu şi patru ani, dacă Hermoso, care locuieşte şi joacă în Mexic, va depune o plângere.

Înalta Curte are jurisdicţie asupra cazului, deoarece incidentul a avut loc în străinătate – în Sydney, Australia.

Hermoso a declarat că nu a vrut să fie sărutată şi că s-a simţit „vulnerabilă şi victimă a unei agresiuni”. Rubiales, care a refuzat până acum să demisioneze în ciuda presiunilor mari, a declarat că sărutul a fost „spontan, reciproc, euforic şi consensual”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Cata exagerare pt nimic. Aștept feministele sa ceara drepturi sa bea apa din sticle speciale pt femei. Grotesc pt oricine gandeste.

  2. Ce i-a trebuit atâta timp!
    Cred că a depus plângere să scape de presiunea nebunilor care fac scandal.
    Dacă președintele acela săruta pe buze un jucător sărea tot LGBT – ul să – i apere.