G4Media.ro

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, despre propunerea lui Cristi Danileț la…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, despre propunerea lui Cristi Danileț la CCR: „Un competitor cu o înaltă pregătire profesională/ Nu sunt îndeplinite condiţiile legale cu privire la candidatura lui Bogdan Licu, din partea PSD”

USR a propus pentru Curtea Constituţională un competitor care are „o înaltă” pregătire profesională, a declarat, marţi, în plen, deputatul Stelian Ion, care a susţinut că social-democraţii au venit cu un candidat care „a avut rezultate submediocre la şcoală”.

Camera Deputaţilor a desemnat marţi un judecător la Curtea Constituţională în condiţiile în care mandatul actualului preşedinte al CCR, Valer Dorneanu, expiră în luna iunie. Pentru mandatul de la CCR au candidat prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, propus de PSD; judecătorul Cristi Danileţ – susţinut de USR; şi prof. univ. Ioan Sabău-Pop – din partea AUR. Toţi trei au primit avize favorabile din partea Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

„CCR este o instituţie fundamentală a statului nostru. În orice stat de drept respectarea regulilor trebuie să se facă cu aceeaşi unitate de măsură, de acea momentul de astăzi ar fi trebuit să fie unul solemn, nu unul în care candidaţii vorbesc în plenul Camerei Deputaţilor, iar deputaţii stau cu spatele la ei. Este trist că vedem şi un alt contrast, un contrast în care ani de-a rândul numirile la CCR din partea partidelor politice s-au degradat. (…) În ultima perioadă, partidele au preferat să numească pe criterii strict politice cozi de topor, cu mici excepţii. Din păcate, astăzi vedem un contrast puternic în această competiţie. Vedem originalul, pe de o parte, şi o copie, pe de cealaltă parte. Aveţi de ales între original şi copie, între original şi plagiat. USR a propus un judecător cu experienţă, care a făcut şcoala temeinic, care şi-a fundamentat toată cariera pe pregătire, pe studiu, pe note obţinute, prin examen, prin concurs, un competitor care are o înaltă pregătire profesională”, a afirmat Stelian Ion.

Potrivit acestuia, nu sunt îndeplinite condiţiile legale pentru candidatul propus de PSD pentru un mandat la CCR.

„La Bacalaureat – nota 5 la Limba română, ulterior la o facultate obscură care nu era acreditată – note foarte mici, inclusiv la drept penal, nu mai vorbesc de diploma de licenţă care lipseşte din dosarul de candidatură, dar pe care am văzut-o în presă. Din punctul nostru de vedere, această lipsă din dosarul de candidatură a diplomei de licenţă echivalează foarte clar cu o neîndeplinire a condiţiilor legale, acelea care constau în pregătirea juridică superioară. Este foarte trist că se vine cu asemenea propunere care vine mai degrabă dintr-o susţinere a unei forţe apolitice, a unei forţe care ţine mai degrabă de serviciile secrete, de SRI, decât de partidele politice. (…) Nu sunt îndeplinite condiţiile legale cu privire la candidatura din partea PSD”, a transmis deputatul USR.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

 1. Ce se laudă păduchii, rebuturile asociale și iubitoare de cele nefirești.

  • La cum este tara asta, voi ca sunteti rebuturile din societate ca votati aceeasi oameni care au distrus tara si se vede cu ochii liberi, dar pro-sti ca tine dau vina pe altii. La fel ca pe timpul lui Ceasca, „strainii sunt de vina”. Dar cand nu aveti materie cenusie, nici nu aveti cu ce sa ganditi.

  • Prostii si hotii ii prefera pe prosti si pe hoti.

 2. Iar ati aparut bai g4 cu Mazariche asta?

 3. A fost votat deja prostul clasei! Este răzbunarea lor, a celor care se tarau sa treacă clasa! Au ajuns în frunte și sunt un exemplu pentru cum sa și educe părinții copiii! Fără stres mult, mai bagi destu n nas, te mai scarpin în cur iar în final te pune partidul la o ccr!
  Ce o mai scrie la anul în raportul departamentului de stat?

  • Darbde păduchii de la USR (aliati buni ai AUR) ce ne poți spune? V-ati făcut un obicei sa votați impreuna cu frățiorii de la AUR cu care v-ati dat jos propriul guvern

 4. Cita dreptate are nadia… E complet nefiresc ca paduchii psd + pnl sa trimita la cc un rebut asocial ca licu… niste pidosnici…

 5. Este bine ca i ați concurat pe repetenti! Iese și mai bine în evidenta mocirla în care se zbat instituțiile statului! Asa spuneau ca n au avut de unde alege.

 6. Ma mira ca Nadia ii face păduchi pe psdisti!!!

 7. Ce-i mana in lupta pe astia de ataca cu „sabii” de cocean asa de repede?Decat palatele si puterea!
  Asa prevede Constitutia! „INALTA PREGATIRE PROFESIONALA”.Judecatorul Cristi Danilet este unul din foarte putinii magistrati,poate unicul in ce priveste profilul moral,care indeplineste pe deplin conditiile prevazute de legea fundamentala.

 8. Nota 5 la limba romana. Ce mama dracului de stat e ăsta? Condusi de prosti de analfabeti unde sa ajungem decat la groapa de gunoi? Nu avem sanse oameni buni!

  • Statul in care am fost atacati in 10 august pt ca demonstram impotriva hotiei.
   Staul in care traiesti si tu linistit fara a te revolta impotriva hotilor de la psd si de la pnl.

 9. Ce aveți cu el. Stelica nu era bun la CCR +?!!

 10. De vină esteIohanis care a adus PSD la putere cu toții conrupti ,hoții,incompetenți și care nu lasă oameni de valoare mare cum este Daniel vai de noi așteptăm să scăpăm de Corneanu și uită cine ajunge in ccr oameni cu medii de 5 trebuie să ieșim în stradă fraților,,!

 11. Înaltă? Morala! La cine? Stelica promovează pe jajnicu! Azi usr mai are maxim 2%!la orice vot corect! Așteptăm ca justiția sa și facă treaba și sa i aducă după gratii pe mti începând cu catu Base usr!

 12. Avocatul de doi lei stelică si lautarul de danileț ică la gunoi cu ei la groapa istoriei triste a Romaniei

 13. Asa sa-ti ajute Dumnezeu!
  După fapta ta urmează sa primesti și rasplata! Pe masura…”atentiei” tale uselisto- putleriste!
  Hai romanika…împreună cu atât de „atentul” bobor daco- muskalesc analfabet funcțional și cu educație morala cat natzia ruznaka!
  Ce mai asemănare?! Făcuți din aceeași maika dep. ravata raSia!

 14. @atent…cat poti fi: Asa sa-ti ajute Dumnezeu!
  După fapta ta urmează sa primesti și rasplata! Pe masura…”atentiei” tale uselisto- putleriste!
  Hai romanika…împreună cu atât de „atentul” bobor daco- muskalesc analfabet funcțional și cu educație morala cat natzia ruznaka!
  Ce mai asemănare?! Făcuți din aceeași maika dep. ravata raSia!

 15. Curat, murdar mon cher.
  Păi stimabililor ce sa caute niste elemente că locul, catzu, daniletlt ori orban într-o zonă a societății unde ar fi trebui să fie doar elitele României?!
  Mda, știu ce mi-or spune cititorii mei, că: ,, Într-o soțietate fără prințipuri, se cheamă că nu le are…”

  Parol.

 16. Asta daca ajunge ccr-ist o sa avem o tara ca el,
  plina de aia pe invers si fara identitate, o sa ne oblige si asta ca si csolos sa ramanem gravizi asa ca mai mereti dreacului cu propunerea vostra

 17. Mulți nu au dat prea mare importanță limbii române la bac,daca înclinăm către o specialitate ,mă axam pe aia nu pe limba română,dar sa spui că omul nu este capabil că a luat 5 la romana e cam mult,în comparație,nu vad argumente că ar fi mai bun danilet,pentru ce ,că a fost împins cu forța de macovei in ierarhia justiției ? Pare mai degrabă un coleg de misa al lui bivolaru,este profilul perfect al globaliștilor handicapați funcționali,zici că au un cip în cap și toți spun in cor aceleasi sloganuri fara argumente. Exact ca rușii,fac acuzații fără dovezi să-și justifice acțiunile. Și mai zic de PSD.