G4Media.ro

Florin Cîțu: „Am identificat câteva soluţii pentru a rezolva criza de oxigen…

Florin Cîțu: „Am identificat câteva soluţii pentru a rezolva criza de oxigen din spitale.Cea mai bună măsură este posibilitatea de a se folosi oxigenul industrial la pacienţii COVID”

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat joi că există posibilitatea ca oxigenul industrial să fie folosit pentru pacienţii COVID şi că spitalele vor trebui să aibă soluţii de rezervă pentru aprovizionare.

Precizările au fost făcute după ce Florin Cîţu a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii producătorilor de oxigen medical, la Palatul Victoria.

„Am identificat câteva soluţii pentru a rezolva criza de oxigen din spitale. În urma discuţiilor cu producătorii de oxigen şi cu reprezentanţii DSU (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – n.r.), am stabilit că cea mai bună măsură este posibilitatea de a se folosi oxigenul industrial la pacienţii COVID şi, pentru că stocarea şi distribuţia reprezintă în prezent marea problemă, am identificat o soluţie şi aici. Detaliile le vor da specialiştii, după stabilirea concretă a tuturor elementelor tehnice”, a scris premierul, pe Facebook.

El a solicitat, de asemenea, să fie pus la punct un mecanism care să asigure spitalelor două sau chiar trei surse de oxigen.

„Pentru a preîntâmpina, în viitor, probleme legate de asigurarea necesarului de oxigen în sistemul medical, am cerut să fie pus la punct un mecanism care să asigure spitalelor două sau chiar trei surse de oxigen, aşa cum este firesc să ai soluţii de rezervă, având în vedere că multe unităţi sanitare dispun în prezent de o singură sursă”, a menţionat premierul.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. „Beneficiarii” oxigenului industrial vor da spitalele și statul în judecată. Oxigenul industrial e mai puțin concentrat, mai uscat iar interiorul tuburilor nu e curat. E mai mult decât nimic dar niște avocați pricepuți vor scoate bani buni. BANI PE CARE TOT NOI, NU CEI VINOVAȚI, ÎI VOR PLĂTI.

 2. Multumim marelui lider pentru sfaturile si indicatiile pretioase.

 3. Și în general să aerisească. Bravo Florinake, premiul Nobel pt medicină medicală.

 4. In curand direct la gazare…asta sunt masurile lui catu…

 5. Unde sunt banii alocați investițiilor, în ce domenii i-ați investit ?

 6. A identificat el! Îl și vezi gândind toată ziulica la sistemul sanitar!
  El se gândește numai la fundul lui ,pe ce scaun apuca sa se așeze.

 7. Expertul în inhalat Florin Fantasi-cîțu de fapt se gândea sa recomande protoxid de azot. Sa vezi ce bine începeau sa râdă pacientii…

  Acum, serios vorbind, ce e mai deplasat, sa folosești oxigen industrial sau sa prescrii Arbidol?

 8. Practicarea medicinii de persoane neautorizate unde se incadreaza? Dar instigarea la crima ( evident malpraxisul e al celor ce aplica) ? Hartuirea morala a personalului mefical ( care nu mai pot sa practice medicina din cauza ca toti factorii politico-administrativi si toti de pe la tv. se pricep )?

 9. Am dat ordin medicilor sa caute alternative la oxigen. Vom opri acest monopol care dureaza de milioane si milioane de ani

 10. Parerea Sosacei a cerut-o cineva? Ca acum vreo doua sptamani o certa grav pe Mahler ca le arde plamanii pacientilor cu oxigen si ca nu ii lasa sa respire singuri pe aia cu saturatii de oxigen de sub 70.Cine stie,poate bila de untura recomanda monoxid de carbon ca asa a auzit ea ca te vindeci de covid.