G4Media.ro

FIDESZ respinge ultimatumul lui Manfred Weber și e tot mai aproape de…

FIDESZ respinge ultimatumul lui Manfred Weber și e tot mai aproape de excluderea din PPE

Purtătorul de cuvânt al FIDESZ a respins cele trei condiții puse lui Viktor Orban de candidatul PPE la funcția de șef al Comisei Europene, Manfred Weber, condiții pentru a evita excluderea FIDESZ din rândul popularilor europeni.

Protejarea valorilor creștine în Europa și stoparea migrației sunt mai importante decât disciplina de partid, a declarat pentru portalul 168ora.hu Balázs Hidvéghi, directorul de comunicare al partidului condus de Viktor Orban.

Cele trei condiții despre care Weber spune că Orban ar trebui să le îndeplinească cel târziu la sfârșitul acestei luni sunt: Orban trebuie să oprească imediat și definitiv campania anti-Bruxelles dusă de guvernul său, să-și ceară scuze membrilor PPE și să mențină Universitatea Central Europeană la Budapesta. Universitatea în cauză este susținută de omul de afaceri George Soros, care reprezintă altă țintă a guvernului Orban.

Balázs Hidvéghi a respins toate cele trei condiții, spunând că o presupusă luptă pentru protejarea UE e mai importantă decât apartenența la PPE.

În ceea ce privește Universitatea Central Europeană, oficialul maghiar a spus că sunt nefondate criticile, acuzând ”rețeaua Soros” de manevre în propriul interes.

O decizie legată de apartenența FIDESZ la PPE ar putea fi luată pe 20 martie, când la Bruxelles are loc Adunarea Politică a partidului european. Excluderea FIDESZ a fost cerută deja de 12 partide membre PPE.

Foto: Weber și Orban (Sursa Foto: Mandiner.hu)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Intr-un editorial de astăzi din ziarul de casă a regimului Orban – Magyar Nemzet – se cere părăsirea de către fidesz a grupului partidelor populare EPP și intrarea in grupul partidelor de extremă dreaptă ENF ( cel cu care se poartă discuții după culise după Politico ). Oricum situația ar fi mai clară, partidul lui Orban ar fi în locul meritat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.