G4Media.ro

UPDATE Femeie mușcată de un câine, pe un teren viran din apropierea…

Sursa: ASPA

UPDATE Femeie mușcată de un câine, pe un teren viran din apropierea locuinței, în București / Victima este inconștientă

O femeie a fost mușcată joi de un câine în timp ce se afla pe un teren viran din apropierea locuinței, în București.

„La data de 10 august 2023, poliţiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secția 4 au fost sesizați, în jurul orei 07.00, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe o stradă din Sectorul 1, se află o femeie care ar fi fost mușcată de un câine”, potrivit unui comunicat al Poliției.

Persoana în cauză a fost transportată de către un echipaj de prim-ajutor sosit la adresă, la o unitate medicală, pentru îngrijiri suplimentare.

De asemenea, a fost depistat și identificat proprietarul câinelui, care urmează a fi condus la sediul Serviciului pentru Protecția Animalelor, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Totodată, câinele agresor a fost ridicat de către A.S.P.A., în vederea efectuării expertizelor specifice.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul pentru Protecția Animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru infracțiunea de „neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane”, faptă prevăzută și pedepsită de OUG nr. 55/2002.

Potrivit Serviciului Poliția Animalelor Sector 1, primele informații indică faptul că animalul „a scăpat dintr-o curte și a atacat o femeie”.

„Menționăm faptul că animalul este un metis care are stăpân. (…) Polițiștii locali au tranchilizat câinele, iar proprietarul a fost sancționat cu suma de 2.500 lei, în baza Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 nr.131/23.04.2008 privind constatarea şi sancţionarea unor fapte contravenţionale săvârşite de către persoanele fizice şi juridice la regimul protecţiei animalelor şi păsărilor, art. 1, lit. c): “Lăsarea fără supraveghere pe domeniul public a animalelor de companie şi a celor economice, deţinute în gospodăriile individuale.”

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pai, promovați oprirea sterilizări , cum face uniunea PSD -PNL in Parlament!