G4Media.ro

Fake news în Franța: Liderul principalului partid de dreapta susține că o…

Fake news în Franța: Liderul principalului partid de dreapta susține că o ziaristă a fost asasinată în România și îl critică pe președintele Emmanuel Macron

Liderul partidului francez de dreapta Les Républicains, Laurent Wauquiez, a lansat în repetate rânduri în ultimele trei zile informația că o ziaristă a fost asasinată în România în acest an, informație corectată rapid de presa franceză. Motivul fake news-ului lansat de Wauquiez, fost ministru al afacerilor europene?

El l-a criticat pe președintele Emmanuel Macron că susține guvernul român, care – în opinia lui Wauquiez – ar fi responsabil pentru degradarea libertății presei, ce ar fi culminat cu presupusa asasinare a jurnalistei române.

Laurent Wauquiez l-a atacat pe Emmanuel Macron după ce atât președintele statului, cât și presa franceză l-au acuzat că îl susține pe premierul maghiar Viktor Orban (membru, ca și Wauquiez, al Partidului Popular European), care a instaurat un regim autoritar la Budapesta.

Pentru a demonstra că și Macron e responsabil de susținerea unor regimuri nedemocratice, Laurent Wauquiez a inventat moartea unei ziariste românce, scriu publicațiile francez 20 Minutes, Europe 1 și LCI.

Wauquiez a avut și ca ministru al Afacerilor Europene derapaje la adresa României, spunând în 2011 că aderarea României și a Bulgariei la Schengen ar periclita securitatea Uniunii Europene.

Foto: Contul de Facebook Laurent Wauquiez

Articol realizat în cadrul unui proiect comun G4Media.ro – IPP#StopDezinformare

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Vais te foutre, Laurent !

  2. Faut chier sur la gueule de Wauquiez!

  3. România, Bulgaria, tot pe acolo….probabil că e vorba despre ziarista ucisă pe malul Dunării…

  4. Aveți impresia că cunosc multă geografie? Aștia sunt ca și psd-alde-idioți!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.