G4Media.ro

Europarlamentarii UDMR desființează raportul Parlamentului European care a catalogat Ungaria drept o…

Foto: Lorant Vincze / Facebook

Europarlamentarii UDMR desființează raportul Parlamentului European care a catalogat Ungaria drept o autocrație electorală. Liderii UDMR, aliniați mesajul Fidesz

„Vânătoare de vrăjitoare”, ”baloane ale stângii”, au calificat europarlamentarii UDMR în declarații pentru publicația Transtelex raportul Parlamentului European care a criticat actuala putere din Ungaria.

Doi europarlamentari UDMR au votat împotriva Parlamentului European și a propriei familii de partid (popularii europeni) atunci când a fost adoptat raportul privind Ungaria. Vincze Loránt a argumentat pentru Transtelex că nici măcar fracțiunea Partidului Popular European nu este de acord cu documentul, care pune la îndoială statul de drept în Ungaria, și că au votat pentru el doar pentru că alegătorii lor așteaptă acest lucru de la ei sub influența „curentului dominant european”. Iuliu Winkler și-a exprimat convingerea că guvernului Viktor Orbán i se va da dreptate în viitor în privința mai multor chestiuni, cum ar fi gestionarea migrației sau cultivarea valorilor creștine.

Pe parcursul a aproape un deceniu, Parlamentul European a stabilit de trei ori că Ungaria încalcă grav și sistematic valorile europene care stau la baza UE, cel mai recent la 15 septembrie, când șefa comisiei speciale care investighează statul de drept maghiar, Gwendoline Delbos-Corfield, o politiciană franceză din Partidul Verde, a adoptat un raport. Atunci, 433 de eurodeputați au votat pentru concluzia că Ungaria nu este o democrație cu drepturi depline, mai degrabă i se potrivește adjectivul „autocrație electorală”.

Doar 123 de reprezentanți nu au fost de acord cu acest lucru, inclusiv doi reprezentanți ai UDMR, Loránt Vincze și Iuliu Winkler. În afară de cei doi, aproape toți membrii fracțiunii Partidului Popular European (PPE) au votat în favoarea raportului și doar doi dintre eurodeputații români s-au abținut, reprezentantul Partidului Național Liberal (PNL), Gheorghe Falcă, și politicianul Mișcării Populare, Eugen Tomac, care fac parte și ei din fracțiunea PPE.

Loránt Vincze: are loc o „vânătoare de vrăjitoare” împotriva Ungariei

Loránt Vincze a intervenit și el în timpul discuției raportului și a respins constatarea documentului potrivit căreia guvernul Orbán nu asigură drepturile minorităților naționale, inclusiv ale romilor și evreilor, și nici protecția acestora împotriva declarațiilor pline de ură. Potrivit politicianului RMDSZ, raportorul nu poate susține această afirmație cu fapte. El a recunoscut că mai este de lucru pentru a recupera decalajul față de romi în Ungaria, dar, în opinia sa, acest lucru poate fi stabilit și în celelalte state membre.

„Arătați-mi un singur stat membru al UE în care problemele legate de ocuparea forței de muncă, afacerile sociale, educația și locuințele romilor au fost pe deplin rezolvate. Nu vor găsi niciunul. Dar nu se pregătește niciun raport condamnabil despre celelalte state membre”, a declarat Vincze.

El a adăugat că, în ceea ce privește problema minorităților, Ungaria oferă unul dintre cele mai favorabile cadre juridice din UE. „Asta spun cei treisprezece lideri ai administrațiilor locale etnice, cu care am discutat personal despre acest lucru. A numi politica maghiară privind naționalitatea anti-minorități este pur și simplu o minciună”, a spus el în discursul său.

În opinia sa, presupusul antisemitism al guvernului Orbán este de asemenea nepotrivit. El a reamintit că David Lau, rabinul-șef ashkenazit al Israelului, a mulțumit guvernului ungar pentru sprijinul pe care îl oferă pentru consolidarea comunităților evreiești din lume. „Am evidențiat doar un singur subiect, stimați colegi reprezentanți, din raport, dar din acesta reiese deja clar că textul este grav părtinitor și nu este bazat pe fapte”, a conchis reprezentantul RMDSZ în PE.

Loránt Vincze a declarat pentru Transtelex că nu este de acord cu restul constatărilor din raport, deoarece majoritatea acestora pot fi infirmate faptic. În opinia sa, documentul este „un mare set de ideologii de stânga, o revelație a unor adevăruri eterne”, cărora Ungaria s-ar opune. El a remarcat că, de când Fidesz se află la guvernare, au avut loc „vânători de vrăjitoare” împotriva Ungariei în diferite forme și cu diferite intensități. „Se încălzesc aceleași lucruri și nu am văzut niciodată constatări faptice”, a declarat el.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. UDMR e de partea fortelor raului si la Bucuresti, si la Budapesta!
  Udemeristii sunt si rasisti, si iredentisti, si corupti, si hoti, si adepti ai macelaririi justitiei corecte.
  De aia au fost luati udemeristii in guvernul mafiot PSD-PNL Iohannis-Ciuca-Ciolacu, tot de aia sustin guvernul corupt al lui Viktor Orban.

 2. Honiohonio ember

 3. Soluția este sa fie copleșiți prin prezenta la vot.

 4. Sa nu uitam ca in urma cu citiva ani, cind la Bruxelles s-au pus la vot sanctiuni impotriva Romaniei, spre rusinea lor europarlamentarii romani au votat pentru, iar norocul nostru a fost cu europarlamentarii din Ungaria care au votat impotriva astfel ca sanctiunea nu a fost adoptata.
  Acuma era si normal ca eurodeputatii din Romania sa procedeze la fel, sa apere Ungaria de sanctiuni, intre noi fie vorba, total nedemocratice, lipsite de obiectivism si abuzive .
  Bruxelles-ul trebuie sa inteleaga ca in UE nu se poate practica un fel de colonialism modern, asa ceva nu va fi acceptat.
  Ori sintem o uniune cu drepturi si obligatii egale intre parti, or, UE este intr-un real pericol de dezintegrare.
  Sa nu uitam ca spre deosebire de noi, sint si natiuni care stau solid pe picioarele lor, nu accepta pozitia ghiocelului in fata unor functionarasi bruxellezi rupti de realitate !

  • @Vlad Tepes – Du-te bai de postac rus ce esti, nu mai veni cu minciuni atat de grosolane ca te faci naibii de ras

 5. @vlad țepeș
  Optica ta politică șchioapătă din toate punctele de vedere. Ba mai susții și neadevăruri. Va trebui să reduci drastic consumul de halucinogene, însoțit de un control psihiatric
  serios.

  • @ dorel – stergeti mucii de la nas si dute si te joaca in nisip…cind o sa cresti mare, poti sa-ti dai cu parerea !
   Ai inteles ?

 6. UDMR=PROSTITUTIE!! UDMR nu sre ce cauta pe listrle electorale!! UDMR nu este partid!!

 7. Corecta și pertinenta pozitie Vlad Țepeș! Ma bucur ca mai sunt oameni care judeca corect evenimentele și nu subscriu automat ca turmele de oi, mânați de curentul aflat tocmai la „moda”!

 8. apai daca si ungurii ii asupresc pe gitani…asta o mai crede dracu’. Sute de mii de gitani de pe aci, au cetatenie ungara , unii s-au si trambalat in SUA.
  Diferenta e ca la ungurii nu isi permit sa se dea smecheri cu politia, cum fac la noi.
  Discriminare din asta vreau si io