G4Media.ro

Elon Musk îşi retrage procesul împotriva OpenAI

Photo by Apu Gomes / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Elon Musk îşi retrage procesul împotriva OpenAI

Antreprenorul miliardar Elon Musk a decis marţi să renunţe la procesul în care îi acuza pe OpenAI, producătorul ChatGPT, şi pe directorul său general Sam Altman că au abandonat misiunea iniţială a startup-ului de a dezvolta inteligenţa artificială în beneficiul umanităţii şi nu pentru profit, potrivit Reuters, citată de News.ro.

Avocaţii lui Musk au cerut instanţei din statul California să respingă procesul, intentat iniţial în februarie, fără a oferi un motiv pentru acest demers, potrivit unui document depus la Curtea Superioară din San Francisco.

Un judecător al Curţii Superioare de acolo era pregătit să audieze cererea OpenAI de respingere a procesului în cadrul unei audieri programate pentru miercuri.

OpenAI şi un avocat al lui Musk nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Musk şi-a respins cauza fără prejudicii, ceea ce înseamnă că ar putea să o depună din nou la un alt moment dat.

Procesul a marcat punctul culminant al opoziţiei de lungă durată a lui Musk faţă de OpenAI, un startup pe care l-a cofondat şi care a devenit de atunci imaginea inteligenţei artificiale generative prin finanţarea de miliarde de dolari din partea Microsoft.

Musk a fondat în iulie anul trecut propriul său startup de inteligenţă artificială, xAI, care a strâns 6 miliarde de dolari în luna mai, în cadrul unei finanţări de serie B, ajungând la o evaluare post-muncă de 24 de miliarde de dolari.

În proces se arată că Altman şi cofondatorul OpenAI, Greg Brockman, l-au abordat pe Musk pentru a face o companie open source, non-profit, dar startup-ul înfiinţat în 2015 este acum concentrat pe a face bani.

OpenAI ”a dat foc acordului fondator” anul trecut, când a lansat cel mai puternic model de limbaj GPT-4, se arată în proces.

În cadrul procesului, Musk a cerut unui judecător să forţeze OpenAI să pună la dispoziţia publicului cercetările şi tehnologia sa şi să împiedice startup-ul să folosească activele sale, inclusiv GPT-4, în beneficiul financiar al Microsoft şi al altora.

OpenAI a susţinut într-un document depus în instanţă că procesul se bazează pe afirmaţii incoerente, descriindu-l ca o încercare inventată de Musk de a-şi promova propriile interese în domeniul IA.

”Văzând progresele tehnologice remarcabile pe care OpenAI le-a realizat, Musk vrea acum acest succes pentru el însuşi”, au declarat avocaţii OpenAI.

Într-un document depus în aprilie, Musk a declarat că OpenAI încearcă să ”avanseze argumente care se bazează pe fapte disputate” care depăşesc sfera de aplicare a procesului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...