G4Media.ro

Efectele supraaglomerării spitalelor cu pacienți cu COVID: 600 de bolnavi oncologici ajung…

Efectele supraaglomerării spitalelor cu pacienți cu COVID: 600 de bolnavi oncologici ajung pe zi la institutul din Cluj-Napoca. Triajul se face în amfiteatru

Institutul Oncologic din Cluj-Napoca se confruntă cu o creștere semnificativă a numărului de pacienți, de trei ori mai mulți decât la unitatea similară din București, transmite Rador. Majoritatea bolnavilor erau tratați în trecut în secțiile oncologice ale unor spitale care acum primesc pacienți cu COVID-19.

Conducerea Institutului Oncologic din Cluj-Napoca încearcă să realoce spațiile disponibile pentru a-i trata pe toți pacienții.
Triajul a fost mutat în amfiteatru, iar la spitalul de zi, personalul secției de chimioterapie lucrează deja în două ture, spune managerul unității, Cătălin Vlad.

În fiecare zi, la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca sunt tratate 600 de persoane. Acesta este cea mai mare unitate medicală de profil din nordul României.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Acum ca aveti vaccin de cumparat, va pasa subit de oncologici. Pana la vaccin i-ati lasat sa moara. „Eroilor”

  2. O sa se mai moara mult pana cand o sa se constientizeze-n unanimitate(sa devina truism precum apa te tine in viata) ca datorita alimentatiei, poluarii si lipsei de miscare corespunzatoare ajungi bolnav. Genetica se supune epigeneticii, care-i strict influentata de mediu, deci nu-i o scuza.

    Mai nou, de abia acum, s-a spus ca deodorantul cu aluminiu, samponul (benzonat de sodiu foarte probabil), machiajul(doamne ajuta la ce toxine-s acolo) provoaca mare cancer.

  3. Am uitat sa mentionez ceva extrem de ignorat in zilele noastre si la fel de important: Somnul.

  4. (‘turele de noapte’ ar trebui sa fie ilegale, ordin de la WHO)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.