G4Media.ro

Dominic Fritz: În Timișoara vor fi operaţionale, pentru început, numai două centre…

Dominic Fritz: În Timișoara vor fi operaţionale, pentru început, numai două centre de vaccinare anti-COVID-19, având în vedere că numărul de doze alocate este foarte redus

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat, sâmbătă, că în oraş vor fi operaţionale pentru început, începând de luni, 18 ianuarie, numai două centre de vaccinare anti-COVID-19, având în vedere că numărul de doze alocate este foarte redus.

El a scris, într-o postare pe Facebook, că odată cu creşterea numărului vaccinurilor alocate, va creşte şi numărul centrelor de vaccinare: „Este o ştire importantă care trece, spre surprinderea mea, aproape neobservată în România. Compania Pfizer a anunţat ieri (vineri, n.r.) că trebuie să-şi extindă liniile de producţie a vaccinului în fabrica ei din Belgia, pentru a creşte puternic capacitatea până în martie. Problema este că aceasta duce la o reducere a dozelor de vaccin produse în următoarele săptămâni şi Pfizer nu poate livra tot ce a promis Uniunii Europene, pentru luna ianuarie. În România, principalul obstacol momentan nu sunt centrele de vaccinare sau platforma de programare, ci numărul redus de doze de vaccin. Motivul pentru care în Timişoara vom avea operaţionale doar două centre de vaccinare, începând de luni (1 la Iulius Mall, 1 la Spitalul CFR) este că va exista doar un număr foarte limitat de doze disponibile săptămâna viitoare. Abia cu mai multe doze va avea sens să crească şi numărul centrelor”, a explicat primarul Timişoarei.

El a dat asigurări că echipa primăriei, dar şi companiile private care au sărit în ajutor, continuă zi şi noapte efortul de amenajare a tuturor centrelor pentru momentul în care vor putea funcţiona la maxima capacitate. „Eu am mare încredere că la nivel european şi naţional se fac toate demersurile posibile pentru a asigura ‘porţia’ română de doze disponibile. Noi, la nivel local, facem tot ce ţine de noi pentru a face din această campanie istorică de vaccinare un succes. Fiecare săptămână câştigată înseamnă vieţi salvate şi o economie care poate reporni mai repede”, a mai menţionat. Dominic Fritz.

Pe de altă parte, prefectul Liliana Oneţ şi reprezentantul Primăriei Municipiului Timişoara, Ciprian Trocan, au verificat, sâmbătă, centrul de vaccinare situat la Iulius Mall, care va funcţiona începând de luni, în cadrul etapei a doua a campaniei de vaccinare.

Pentru această etapă de vaccinare se vor deschide, luni, nouă centre de vaccinare în judeţul Timiş: Centrul Iulius Mall (cu două fluxuri), Spitalul Clinic CF Timişoara, Spitalele Orăşeneşti Deta, Făget, Sânnicolau Mare, Lugoj şi centrele din Dumbrăviţa şi Ghiroda. Începând de vineri, în cadrul etapei a doua de vaccinare, în judeţul Timiş s-au programat 6.841 de persoane, pentru intervalul 18-21 ianuarie, relateaza Agerpres.

Sursa Foto: Centru vaccinare Timisoara/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Unde-s centre nu sunt doze, unde-s doze nu sunt centre.

 2. Va rog frumos sa faceti ceva pentru a rezolva o grava problema aparuta in procesul vaccinarii.
  Sunt 1.000.000 de romani care NU locuiesc acolo unde le figureaza domiciliul.
  Intrucat vaccinarea se face NUMAI in centrele din judetul de domiciliu, inseamna ca 1 million de romani vor face 2 milioane de drumuri.
  Si asta in PANDEMIE, sporind infectarea.
  Eu voi face 1965 km pentru a o vaccina pe soacra mea, 80 ani.
  Va rog frumos, transmiteti problema catre coordonatorii vaccinarii, sa se renunte la aceasta restrictie, nu numai inutila, cu si daunatoare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.