G4Media.ro

DOCUMENT Agenția Națională pentru Sport, executată silit pentru o datorie către o…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

DOCUMENT Agenția Națională pentru Sport, executată silit pentru o datorie către o casă de pariuri / Deputatul USR Brian Cristian îi cere explicații premierului Ciolacu

Agenția Națională pentru Sport (ANS) a admis că instituția a fost executată silit pentru o datorie către o casă de pariuri, potrivit unui răspuns transmis deputatului USR Brian Cristian la o interpelare. În acest context, deputatul i-a solicitat, miercuri, în scris, premierului Marcel Ciolacu lămuriri pe această temă, dat fiind că Agenția funcționează în subordinea Guvernului și în coordonarea prim-ministrului, se arată într-un comunicat al USR.

La începutul lunii septembrie, deputatul USR Brian Cristian a solicitat conducerii Agenției Naționale pentru Sport, structură rămasă după desființarea Ministerului Sportului, informații privind situația financiară a instituției. În răspunsul primit de la reprezentanții ANS se arată că au fost înstrăinate, în urma executării silite, șase autoturisme, contra sumei de 330.800 lei, pentru ca Agenția să-și achite datoriile către o firmă de pariuri sportive. Cum conducerea ANS nu a explicat și cum s-a ajuns la această situație, deputatul USR i-a adresat astăzi o solicitare premierului Marcel Ciolacu pentru lămurirea situației.

„Într-o perioadă în care societatea civilă solicită reglementarea mai strictă a industriei jocurilor de noroc, faptul că statul român este dator unei agenții de pariuri vine ca o veste șocantă. Industria jocurilor de noroc trebuie să contribuie la bugetul de stat, nicidecum invers. În acest context, este necesar să fie prezentate publicului detalii cu privire la relația contractuală dintre Agenția Națională pentru Sport – sau fostul Minister al Sportului – și agențiile de pariuri”, precizează Brian Cristian.

Deputatul USR solicită să fie făcute publice, printre altele, obiectul contractului în urma căruia ANS a rămas datoare către firma de pariuri sportive, semnatarii contractului din partea statului, temeiul legal în baza căruia a fost încheiat contractul și obligațiile care nu au fost îndeplinite de ANS și au determinat executarea silită. Totodată, parlamentarul USR solicită să fie precizat dacă au mai existat și alte contracte încheiate de ANS sau de Ministerul Sportului cu agenții de pariuri.

„Sub conducerea lui Ciolacu au desființat Ministerul Sportului, l-au transformat în Agenție în subordinea Guvernului, iar acum se află într-o situație financiară execrabilă. Nu mai au bani nici de salarii, datoriile, penalitățile și dobânzile tot cresc, au rămas fără mașini și au fost executați silit de o casă de pariuri. Asta înseamnă sportul sub pixul lui Ciolacu!”, afirmă Brian Cristian.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Răspunsul e simplu , ca de obicei .
    Ce vreți să fac cu cei de la ANS ? Să îi împușc ? Le-am vândut palestinienilor fabrici , firme și uzine , dar nu sunt hamas . Neomarxiștilor , vreți să lăsați oamenii fără servici ?

  2. hahaha cum sa zica ceva Ciolanu de mafia rusofila a pariurilor care ii sponsorizeaza partidul comunist PSD-PNL?