G4Media.ro

Dilema liderului PSD. Se califică sau nu becul cu led la programul…

Sursa Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Dilema liderului PSD. Se califică sau nu becul cu led la programul rabla pentru electrocansnice? Ciolacu: Am cerut şi eu să vedem exact cât reprezintă consumul becurilor într-o gospodărie. Totuşi, când luăm decizii, să avem toate informaţiile

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că este posibil ca în programul „Rabla pentru electrocasnice” să fie introduse şi becurile cu led, transmite Agerpres. El a fost întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă au fost decise în coaliţia de guvernare măsuri pentru reducerea consumului de energie la consumatorii casnici.

„Din fonduri europene, ştiţi că avem acel program rabla la electrocasnice. Din punctul meu de vedere, acolo este consumul cel mai mare într-o gospodărie – la maşina de spălat… Se caută tehnic cum să se încadreze, nu e un program separat pentru becuri. Din fonduri europene, noi avem acces, România, la aceste proiecte de schimbare a electrocasnicelor, să fie un consum mai mic, a becurilor, mai nou, dacă sunt o prioritate. Am cerut şi eu să vedem exact cât reprezintă consumul becurilor într-o gospodărie. Totuşi, când luăm decizii, să avem toate informaţiile”, a spus liderul PSD.

A adăugat că după ce se vor lămuri cât reprezintă consumul becurilor într-o gospodărie, liderii coaliţiei vor decide dacă le introduc sau nu în programul „Rabla pentru electrocasnice”.

„Nu e un lucru rău să venim cu becuri cu led, dimpotrivă, e un lucru bun, dar să vedem cum îl încadrăm – nu pe efortul bugetar intern, avem acest program deja aprobat de către Comisie -, să îl extindem şi pentru acest domeniu. Mi-ar plăcea mult să luăm becuri româneşti. Ne uitam aseară şi noi, cred că sunt cele mai ieftine. Erau vreo 16 lei, nu? 12 lei”, a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă vor fi înlocuite becurile şi în Palatul Parlamentului, Ciolacu a precizat: „După cum bine ştiţi, nu mă ocup chiar să cumpăr şi becurile din Parlament, dar dacă este nevoie, o să mă implic. Categoric vom accesa, în cazul în care se pot accesa astfel de fonduri”.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Vouchere, programul rabla, subvenții, tichete daca se poate, totul cu bani europeni. Meseriași ăștia de la guvernare. Altceva mai aveți în program, mai știți? Sau aici se termina toată știința voastră? Pentru asta aveți voi calificări inalte cum zicea nenea Budăi. Adevărul e că pentru astfel de politici 4 clase sunt suficiente. Dacă dăm toată maculatura deoparte atât aveți.

  • Nea Caisa, guvernele capabile accesează bani europeni.
   De ce sa fi schimbat becurile din bugetul țării???

 2. Consumatorul cel mai mare diferă în funcție de gospodărie, nu toată lumea are banii domnului Ciolacu, să necesite folosirea mașinii de spălat toată ziua.

 3. Din categoria sa ne facem ca muncim.
  Becuri clasice nu prea se gasesc, dar nu conteaza, aratam votantilor nostri captivi ca facem ceva!
  E ca aia cu ,,scoatei din priza incarcatorul de telefon” care iti aduce o economie de 4,4 kWh/an, adica valoarea unei cutii de bere pentru un pret al energiei de 0.8 lei/kWh.
  UAU!!

 4. Becurile clasice sunt interzise la vânzare în România din toamna anului 2018, deci de 4 ani. De atunci se vând doar becuri economice.
  Circul servit de PSD prin președintele lui este de prost gust, sa arate celor hrăniți cu lozinci că fac ceva, că lupta pentru popor..
  La naiba, lupta pentru viloaieie și mertanele lor!

  • Interzisul vanzarii becurilor clasice e ca si interzisul vorbirii la telefon in timpul condusului. Le gasesti la orice magazin romanesc sau rusesc cu maxim 2 lei bucata.

 5. Daca exista magazine ce vand inca becuri clasice acestea o fac ilegal! De 4 ani sunt eliminate legal de la vanzare, deci nu ai cum sa ceri inlocuirea a ceva ce nu se mai comercializeaza legal de 4 ani!
  Circ pentru prosti si catei, marca PSD!
  E bun osul, Patrocle? Stapanul ti-a dat Ciolanu?