G4Media.ro

Deputatul PSD Gheorghe Șimon, care ceruse demisia lui Lucian Bode din guvern,…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul PSD Gheorghe Șimon, care ceruse demisia lui Lucian Bode din guvern, l-a apărat pe ministrul de Interne la vot la moțiunea simplă

Gheorghe Șimon, deputat PSD și fost ministru al Economiei în guvernul Tudose, a votat miercuri împotriva moțiunii simple depuse de USR și Forța Dreptei contra ministrului de Interne Lucian Bode, potrivit listei votului electronic din Camera Deputaților.

Cu doar două săptămâni în urmă, PSD-istul Gheorghe Șimon lansa o critică dură la adresa liderilor PNL acuzați de plagiat și cerea îndepărtarea lui Bode din guvern.

”Când ai în partid membri ”copy paste”, sau iei măsuri, sau mergi acasă! În ultimii doi ani, trei miniștri liberali au fost dovediți că au plagiat în lucrările care au stat la baza obținerii unor titluri academice: ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, liberalul Florin Roman, ministrului Educației Naționale, Sorin Cîmpeanu și, mai nou, Lucian Bode, ministrul de Interne”, a scris Șimon într-un comunicat de presă.

El a făcut trimitere la o analiză Le Monde pe tema plagiatelor, arătând că ”PNL nu mai poate amâna la nesfârșit clarificarea acestor probleme de plagiat care vizează miniștrii liberali din Guvern. Faptul că aceste plagiate au fost sesizate și analizate de presa mare internațională ne arată că nu mai e o chestiune punctuală, ci o problemă majoră care afectează imaginea de ansamblu a Guvernului României. În titlul prestigioasei publicații, se face trimitere la Guvernul României care este ”fragilizat” de o serie de plagiate ale miniștrilor PNL. Deci PNL trebuie să rezolve problema și cât mai repede. Când ai în partid membri ”copy paste”, sau iei măsuri, sau mergi acasă!”.

Cu toate aceste critici la adresa lui Bode, Șimon l-a apărat miercuri pe acesta la vot. Moțiunea simplă împotriva lui Bode a eșuat în cele din urmă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Bode îi face pe PSDiști să pară deștepți.

  • Asta se întâmplă când partidul e mai important decât cetățeanul. Singura speranță e USR

  • Vă irosiți timpul, USR e partid de 10%, ăsta e procentul votanților lucizi din țară, restul sunt neurologic praf, din diverse motive, inclusiv din cauza sărăciei.

   Plecați cât mai puteți. Nu mai trăiți cu iluzia că România va fi vreodată normală.

 2. Frăția borfașilor care alcătuiesc cele două ciume, funcționează indiferent că între ei își dau la greu în cap.
  Pe ei îi interesează doar hoția ușurată de funcția pe care o dețin și speranța că aparându-se unul pe altul, vor scăpa de pușcărie.