G4Media.ro

Alexandru Muraru, după ce Academia Română l-a omagiat pe Nicolae Paulescu: „Este…

Alexandru Muraru, după ce Academia Română l-a omagiat pe Nicolae Paulescu: „Este nevoie de o delimitare fermă și rapidă a conducerii Academiei față de această abordare necritică asupra operei și vieții lui Nicolae Paulescu, un notoriu ideolog și activist antisemit”

Deputatul PNL Alexandru Muraru, reprezentant special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, solicită conducerii Academiei Române o delimitare fermă și rapidă  față de ”abordarea necritică asupra operei și vieții omului de știință Nicolae Paulescu, un notoriu ideolog și activist antisemit”.

Parlamentarul liberal face referire la evenimentul organizat miercuri, 21 iulie, de Academia Română și Fundația Culturală ”Bartoc”, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la descoperirea insulinei. A fost dezvelit cu această ocazie și un basorelief al profesorului Nicolae Paulescu, membru post-mortem al Academiei Române.

Evenimentul, susține Muraru, a elogiat personalitatea lui Nicolae Paulescu, ”fără a se menționa activitatea sa politică și publică virulent antisemită”, acest fapt reprezentând ”o abdicare de la principiile de adevăr și toleranță pe care trebuie să se așeze societatea românească”.  ”O instituție de talia Academiei Române nu poate să ignore activitatea politică antisemită a lui NC Paulescu, care a pus, printre altele, bazele ideologice ale exterminării unei categorii etnice și religioase din societatea românească. Lipsa unei abordări oneste a unui înalt for științific asupra activității politice a lui NC Paulescu asimilează acest tip de manifestare cu cele din perioada comunistă. Este nevoie de o delimitare fermă și rapidă a conducerii Academiei Române față de această abordare necritică asupra operei și vieții omului de știință Nicolae Paulescu, un notoriu ideolog și activist antisemit”, a scris Muraru într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Constantin Paulescu s-a născut în 8 noiembrie 1869, în București și a decedat în 19 iulie 1931. A fost un om de știință român, medic fiziolog, profesor la Facultatea de Medicină din București și a contribuit la izolarea hormonului pancreatic antidiabetic, numit mai târziu insulină. S-a orientat politic pe linia fascismului și a antisemitismului, devenind co-fondator al Ligii Apărării Național-Creștine și membru important al Mișcării legionare. (sursa: wikipedia)

sursa foto: Inquam Photos/ Bogdan Buda

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

33 comentarii

 1. este nevoie ca alex mararu sa faca un pas inapoi, sa se aplece cu mainile intinse spre picioare si sa se f*w*ta singur in gura

 2. Mai bine un Paulescu decât o mie de murari.

  • Domnul de la PNL a avut un discurs echilibrat. Primul PNList care-mi place.

  • Corect, si tu poti sa te tii de „genunche” pana ajungi la paula

  • @vikingu
   Daca iti place, ia-l acasa tata si iubiti-va ca doi vasnici aparatori ai Cancel culture
   Noi, restul, apreciem arta in functie de valoare nu in functie de pozitia politica a artistului

 3. Eu sunt filosemit. Dar nu am pretenția ca toată lumea sa fie filosemit. Apreciez pe Paulescu, inclusiv atitudinea antisemita a dansului. Chiar am citit opera incriminata. Eu sunt filorus. 94% dintre romani sunt antirusi. Au tot dreptul sa fie.
  La fel, marea majoritate a romanilor e antisemita
  Dreptul lor. Marea majoritatea a europenilor e antitiganie. Mi se pare corect.
  Deci, e ridicol sa nu accepți pozițiile antisemite.
  O mascarada. Romanii, ca și mulți europeni, sunt antisemiti. Ce e rău în asta?

  • Domnule Iancu, imi place ca veniti cu cifre. Niste studii care sa le sustina puteti produce? Ca aiureli pe forumuri poate scrie oricine.

 4. Don Muraru – Nu stiu cine esti si – mai ales – ce ai facut in viata pana te-ai vazut i Parlament (ceea ce nu e mare branza – cum zice romanu’ ca multi neispraviti au mancat si manaanca bani de geaba pe acolo) Acest Paulescu – a realizat o mare descoperire. A lucrat si a deschis un nou drum intro ramura a medicinei si biologiei. Daca a fost amintit sau chiar omagiat la Academie – nu a fost pentru parerile si optiunile politice , cu care Academia nu se ocupa. (se ocupa diveri politicieni , care de regula sunt „paraleli” cu stiinta – arta sau tehnologia) Deci nu vadem nicio problema si nici un motiv de zarva si proteste ! Ce vedem ? O haita de indivizi care protesteaza pentru A-SI FACE RECLAMA POLITICA ! Repet intrebarea directa : Dumneata ce ai facut in viata – afara de politica ? A da ! Si notite la gazete ca sa dea bibe ! A NE SLABI STIMABILE !!

 5. Se baga in seama.
  Aștept lista neagră cu personalitățile care trebuie șterse din patrimoniul național.
  A. Muraru este adeptul „culturii” cancel, care se extinde cu mare viteză printre găinile fara cap din occident.

 6. Lui muraru sa ii cante prea fericutul securist la cap cu o lumanare in mana

 7. Datorita unui raport mincinos al lui Wiesel au devenit românii antisemiți când au salvat milioane de evrei de gazare,aveau restaurante,teatre,scoli,fara Atena galbena pe piept..Să vă fie rușine

 8. Romanul inger nu se face. Hot si mafiot s-a nascut, hot si mafiot moare.

 9. iar isi baga oamenii rai in poporeanul ales

 10. Da fata de ev.rāii c.omun.e.i.sti cu 10 de milioane de crime nu se sesizeaza nimeni?sau aia care m.a.ltratea.za si u.c.id pa l es.tini.eni sau care isi t.ir an.ni z.eaza propriul popor cu t ra.ta.mente s.ani.ta.re e.x .peri.me.n.ta.le

 11. Da fata de ev.rāii c.omun.e.i.sti cu 10 de mil.io.ane de c.ri.m.e nu se s.es.iz.eaza n.imeni?sau aia care m.a.ltra.tea.za si u.c.id pa l es.tini.eni sau care isi t.ir an.ni z.eaza p.ro.priul p.o.por cu t ra.ta.mente s.ani.ta.re e.x .peri.me.n.ta.le

 12. Cand sau dus ma romanii in Israel sa ridice pretentii asupra ev,rāilor care au u.c.i.s milioane de palestinieni si arabi

 13. Mai r.a.s.isti si f.a.nati.ci ca ev.raii e gre.u sa ga.sesti,cine a d.ezv.olt.at ma i.de.olog.ia b.ols.evi.ca, co.m.unista si g.lob.alis.ta,cine sant ..fi.l.ant.or.pii si s.pec ula.torii care nu se mai s.at.u.ra de s.ub.juga.re di d.i.cta.tur.a si p.arti.cipa activ la i.m.ple.men.tarea n.o.ii di.ct.atu.ri d.i.gital.e folosind drept c.o.b.ai p rop.r.iul p.o.p.or

 14. Vina nu e numai a celor care va.au comandat si va comanda ci si a celor care ne.au comandat pe noi si acele persoane sant cele mai condamnabile si ce.i mai rau e ca multi nu au invatat inca nimic despre toleranta si buna convetuire si alimeteaza ideologia urii in numele pacii.Vai si amar de rasa umana Milà Domnului cu noi cu totii

 15. Ceva nu e în regulă cu direcția pe care ne-o impun unii!
  Nu mai încercați să ne convingeți că suntem antisemiti că nu ține, ba, mai mult, ne puneți răbdarea la încercare!

 16. Bai Muratule sau Murarule, oricum nu conteaza, dar de o decoratie ptr Stalin sau Lenin ce zici, merge? Ca Paulescu era antisemit zici, deci e nasol, dar astilalti doi cred ca ar merita, nu? Toti paduchii au ajuns in fruntea tarii, tradatori de neam, in simbria strainilor…

  • Esti un fan al maistrului I.C. Asta se vede din faptul ca ai vazut cum maistrul pe blogul lui il face mereu „paduche” pe dl. Muraru, iar tu il faci si tu paduche. Muraru cere ca pe soclurile statuilor oamenilor de stiinta sau de cultura care au fost antisemuti sa se scrie si asta. Primul scandal a pornit cu prilejul dezvelirii la Iasi a statuii lui Octavian Goga, cand maistrul a lansat prima data porecla „Paduchele” si de atunci numai asa ii zice. Mai ales cand e vorba de maresalul Antonescu, il ataca mereu pe „Paduchele” Muraru.

 17. oare cei i-au spus acei evrei lui paul goma de nu vor sa recunoasca pe fata duplicitatea?

 18. Multi idioti corecti politic pe lumea asta.
  Aprecierea critica a unei opere stiintifice nu tine de aprecierea altor aspecte chiar deplorabile care evident sunt la Paulescu, dar si acelea sunt in contextul unei epoci istorice anume.
  Sa nu daramam „statuia lui Rhodes” caci uite pentru ce a creat el acea bursa: „Scopurile urmărite de Cecil Rhodes, în crearea bursei care îi poartă numele, au fost cele de promovare ale calităţile liderilor (conducătorilor) civili, într-o democraţie. Conform propriilor sale cuvinte, din testamentul său din anul 1899, bursa sa urmărea educarea tinerilor în spiritul promovării „forţei morale a caracterului şi a instinctelor de a conduce” (în original, „moral force of character and instincts to lead”), respectiv pentru a ajuta „ca războiul să devină imposibil” (conform codicilului din 1901 al aceluiaşi testament şi conform originalului, to help „render war impossible”) prin promovarea înţelegerii în relaţiile dintre marile puteri.

  Poate doar daca am numara cate victime ale rasismului lui Rhodes sau Paulescu au salvat bursa lui sau insulina descoprita de Paulescu am chilibra balantele.

 19. De ce cenzurati texte corecte si fara insulte?Sunteti corecti politic? adica noii comunisti?

 20. Acest Murat penibil e cam grăsuț deja. Are șanse mari ca peste 15-20 ani sa ia insulină până la final. Si atunci va realiza prostiile debitate.
  Daca peneleii nu-l scot din peisajul politic, vor deconta la vot.
  Locul lui e la pluseristi, langa pipiyoghin !

 21. Boss, sa nu se mai dea medicamente descoperite de antisemiti! Cine are nevoie, sa si le procure de pe piata neagra si sa riște ani grei de pușcărie!
  Ce atata insulina? Sa tina dieta si sa traiasca ca acum 150 ani!

 22. Ia mai scutiti-ne, mai baieti. Mai usor cu ce trebuie sa facem si cum sa ne cinstim personalitatile. Ce daca a fost antisemit, a dat la evrei in cap la propriu? Ce, voi ati fost sau sunteti imaculati? Ia mai vedeti ce faceti prin Palestina si veniti mai apoi cu sfaturi pentru altii. Sictir.

 23. Si s-a trezit o nulitate, o coada de topor platita de statul Israel prin burse (daca nu cumva a si fost recrutat in perioada studiilor platite) sa ceara Academiei sa se „delimiteze” ! Mai dobitoc cu tot atatea clase cate are tramvaiul, nu poti tu sa te duci la cei care te platesc si sa lasi tara asta in pace?

  • Este destul de variată atitudinea de pro și contra ! Adică se ia atitudine față de antisemiți mari personalități științifice și naționaliste că El Academician Nicolae Paulescu , dar pe cei mult mai antisemiți și mult mai lipsiți de „cei 7 ani de acasă” care se comportă ca și când vor universalizarea so do mei și go morei ii ridicam la rang de doctori tirani eliminând denumirile de mama , tata , frate , sora , bunic , bunica , … și introducând că sens de educație școlară schimbarea sexului primit prin naștere , promovarea abuzurilor sexuale și avorturile ! Aceste acte sunt infinit mai anti-semite decât atitudinea Academicianului N Paulescu !
   Ar trebui ca în constituția României dar și a Parlamentului ue sa se introducă , încă de la înscrierea pe lista de candidați , că fiecare înscris sa dea niste teste de inteligenta , cultura , citire , vorbire și scriere , dar și de „cei 7 ani de acasă”! Ar fi interesant cât cunoaște fiecare sa despartă cuvintele în silabe și cât este in stare sa rezolve probleme de aritmetică …