G4Media.ro

Dăncilă l-a înlocuit pe apropiatul lui Paul Stănescu din fruntea Inspectoratului de…

Dăncilă l-a înlocuit pe apropiatul lui Paul Stănescu din fruntea Inspectoratului de Stat în Construcții, instituție-cheie în economie

Viorica Dăncilă l-a înlocuit joi din fruntea Inspectoratului de Stat în Construcții pe Emil Albotă, considerat un apropiat al lui Paul Stănescu, baronul PSD de Olt cu care premierul a intrat în coliziune în ultimele două luni.

Albotă, care fusese numit în funcție de fostul premier Sorin Grindeanu, a fost înlocut cu Nelu Stelea, care mai condusese instituția în mandatul de premier al lui Victor Ponta.

Deciziile premierului au fost publicate joi în Monitorul Oficial.

Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) este instituţia care verifică aplicarea regulilor în materie de calitate în construcţiile de toate tipurile. ISC este o instituție-cheie în piața construcțiilor.

Reamintim că relațiile dintre Dăncilă și Paul Stănescu s-au răcit brusc când premierul a decis organizarea rapidă a unui congres care să o aleagă în funcția de președinte PSD după condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea. La ședința conducerii PSD din această săptămână, Paul Stănescu a fost unul dintre cei doi lideri care au votat împotriva desemnării lui Dăncilă drept candidat al partidului în alegerile prezidențiale.

Foto: Paul Stănescu și Viorica Dăncilă (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. E doar o chestiune de timp pana la un dezastru national la cate proiecte si avize a falsificat mafia ISC.

  2. Vasilica se razbuna.

  3. ISC nu elibereaza autorizatii de constructie. Ci doar avize pe partea de rezistenta, care sunt necesare obtinerii autorizatiei de constructie.
    Si da, cata vreme ISC ramane o institutie politizata va ramane o organizatie de tip mafiot. Unde cei care il cunosc pe acest Emil sau pe acest Nelu primesc avizul imediat chiar daca ceea ce construiesc e o magarie. Ceilalti precum subsemnatul, asteapta 2 respingeri, umilinte peste umilinte, si primesc si ei (daca proiectul e in regula).

  4. Pentru conformitate: ISC NU elibereaza autorizatii de construire (nu constructii). Emite acorduri, are atributii de control, etc., dar autorizatiile sunt eliberate de primarii.

  5. vasilico de ce-si bat joc fonctionarii anaf de „prostime” ?
    de ce il protejeaza pe felixescu si alti ca el ?

  6. Cine a construit o casa de cand Base a infiintat ISC stie ca este o institutie prin care se rasplatesc diverse persoane apropiate celor ce detin puterea. NICI MACAR O DATA nu au venit sa verifice in vreun fel modul cum decurge constructia sau daca respect proiectul. Si sunt convins ca se umplu de spagi directorii si majoritatea ” inspectorilor”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.