G4Media.ro

Dăncilă, întâmpinată de protestatari la Cluj: Vrem inteligență, nu incompetență/ Reacția premierului:…

Foto: Ziua de Cluj/ Autor: Diana Câmpean

Dăncilă, întâmpinată de protestatari la Cluj: Vrem inteligență, nu incompetență/ Reacția premierului: Să-şi revizuiască un pic comportamentul, avem Summit-ul de la Sibiu şi nu cred că este oportun

Premierul Viorica Dăncilă a fost prezentă, joi, în mai multe locuri din Cluj-Napoca, iar pe traseul vizitei a fost întâmpinată de protestatari care au scandat lozinci antiguvernamentale, transmite Agerpres.

În faţa Casei de Cultură a studenţilor, Viorica Dăncilă a fost aşteptată de circa 200 de protestatari, care au scandat lozinci antiguvernamentale. De asemenea, când premierul a sosit la Institutul Oncologic şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie a fost aşteptată de peste 100 de protestatari, care au scandat, printre altele, „Hoţii”, „Demisia”, „Jos guvernul”, „PSD, ciuma roşie”, „Jandarmeria apără hoţia”.

Potrivit Ziua de Cluj, protestatarii au scandat „Casa de cultură, nu de impostură”, „Noi nu vom fi conduşi de hoţi”, „Ne e silă de Dăncilă” şi „Vrem inteligenţă, nu incompetenţă”. În contextul protestului, organizatorii întâlnirii au schimbat locaţia de teama huiduielilor, astfel că premierul Dăncilă, însoţită de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, au ajuns la o sală de nunți din complexul Mercur, din Gheorgheni, unde s-a întâlnit cu activul de partid.

La Institutul Oncologic a avut loc şi o altercaţie între jandarmi şi protestatari, în timp ce jandarmii încercau să elibereze un perimetru din faţa spitalului şi să înlăture un banner afişat de respectivii protestatari.

Printre cei care au fost prezenţi în zona protestatarilor s-a numărat şi senatorul USR Mihai Goţiu.

 • Ziua de Cluj: Ulterior, în jurul orei 14.00, protestatarii s-au mutat în fața Institutului Oncologic „Ion Chiricuță”, de pe strada Republicii. Premierul Viorica Dăncilă a intrat în spital printr-o curte laterală, prin biserica din unitatea spitalicească. Când au aflat veștlile, protestatarii au fugit în direcţia acesteia, strigând „Demisia”, „Jos Guvernul”, „Noi nu vrem să fim conduşi de hoţi” şi „Ne e silă de Dăncilă”. Unul dintre protestatari a aruncat cu un sul de hârtie igienică . Jandarmii au intervenit şi au blocat accesul în curte. De asemenea, la intrarea din faţă a Institutului Oncologic Cluj-Napoca, jandarmii au încercat să confişte un banner de la un protestatar, însă s-a produs o busculadă, iar persoanele prezente au huiduit şi au scandat „Jandarmeria apără hoţia”, sărind în apărarea acestuia. În cele din urmă, jandarmii i-au lăsat bannerul proprietarului. Ultima locație unde premierul a fost așteptat de protestatari a fost rectoratul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” (UMF), de pe strada Victor Babeș. La finalul vizitei, după insistențele jurnaliștilor, Vorica Dăncilă a acceptat să răspundă la 3 întrebări, în cadrul unei conferințe de presă ad-hoc. De la Cluj-Napoca premierul a plecat la Alba Iulia, fără a da ochii cu protestatarii furioși.

Viorica Dăncilă a afirmat, joi, într-o declaraţie de presă susţinută la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj, că violenţa este atributul celor slabi.

„Avem opinii divergente, asta este democraţia, dar modul în care acţionează, modul în care se manifestă, nu-i reprezintă pe români. Această manifestare violentă, aceste lucruri urâte, jignirile arată că, de fapt, nu au alte argumente. Eu consider că violenţa este atributul oamenilor slabi, care nu au proiecte şi nu au ce să spună românilor şi atunci se manifestă cum am văzut. Eu nu înţeleg. Dacă sunt nemulţumiri, pot să vorbească despre nemulţumirile lor, pot să aducă în atenţia opiniei publice orice lucru pe care îl consideră greşit. Dar ca să vii să jigneşti, să ţipi, să arunci, acest lucru cred că nu le face onoare şi cred că ar trebui ca dânşii în primul rând să-şi revizuiască un pic comportamentul, pentru că ceea ce fac acum este transmis probabil de mai multe televiziuni, avem Summit-ul de la Sibiu şi nu cred că este oportun nici acum, nici mai târziu”, a spus Viorica Dăncilă.

 • Despre mitingul de la Iași: „Nu am fost la miting pentru că am zis să mergem în mai multe zone ale ţării. Eu cred că este important să vin la Cluj, să merg la Alba Iulia, să văd ce s-a realizat pe fonduri europene, ce s-a realizat pe fonduri guvernamentale, să văd mai mult obiectivele pe care le-am realizat, pentru că oamenii de promisiuni sunt sătui. Am vrut să vedem ce mai trebuie făcut, dacă ne încadrăm în timp în ceea ce priveşte realizarea acestor obiective”, a spus Viorica Dăncilă, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.
 • Despre summitul de la Sibiu: „Am considerat că este foarte important ca liderii europeni să vadă unitate, să audă lucruri pozitive despre România şi, având în vedere că premierul este cel care deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, să vorbesc despre realizările noastre, pentru că avem realizări foarte, foarte bune, 90 de dosare legislative, în timp ce Bulgaria a avut 43 de dosare în şase luni, Austria – 53 de dosare în şase luni. Noi, într-o perioadă mult mai scurtă, de la mijlocul lui ianuarie până în aprilie, am reuşit să închidem dosare grele şi 90 de dosare legislative. (…) Am considerat că ne putem completa reciproc, premierul să vorbească despre realizările Preşedinţiei, să venim şi noi cu lucruri pozitive şi să arătăm munca noastră, pentru că e în fond o muncă a României şi tuturor românilor, şi preşedintele României să discute despre creionarea viitorului UE, pornind tocmai de la aceste lucruri. Mai ales că pe 1 mai am fost prezentă la reuniunea omologilor mei din Europa Centrală şi de Est de la Varşovia şi am avut declaraţia de la Varşovia, în care creionam tocmai viitorul UE. Preşedintele României nu a dorit acest lucru, eu cred că nu trebuie să mai discut despre acest subiect. Sper, totuşi, ca liderii europeni să meargă cu o impresie bună despre România”.

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, joi, la Cluj, cu aleşii locali ai PSD din judeţ şi cu parlamentarii din Cluj ai partidului, a avut, la Universitatea de Medicină şi Farmacie, o discuţie cu directorii spitalelor din Cluj şi a vizitat Institutul Oncologic.

Sursa Foto: Ziua de Cluj/ Autor: Diana Câmpean

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. „Să-şi revizuiască un pic comportamentul, avem Summit-ul de la Sibiu şi nu cred că este oportun”

  De-asta au venit dupa proasta satului mioritic. :))

  Doar nu faceau deranj unde nu e cazul.
  Injura si ei leprele, scursurile agramate, asa, ca tine. :))

 2. Dupa Dăncilă, principiile sunt o chestiune de oportunitate!!

  Decât atâta relativism frizeaza prostia, ca sa vorbesc pe limba ei …

 3. Veorico, ce-are Sumittul de la Sibiu cu incompetenta vostra?!
  La Sibiu Johannis si liderii UE au facut baie de multime, la Iasi Dragnea si la Cluj tu sunteti huiduiti pentru ca majoritatea romanilor sunt satui de gasca voastra incompetenta si plina de hoti!
  Doar amaratii din sudul subdezvoltat si Moldova saraca va mai cred minciunile si aburelile si manipularile, uite ce-au spus bietii de ei, ADEVARUL a stat de vorba cu sustinnatori ai PSD la Iasi:
  „VIDEO În mijlocul mitingului. Ce spun simpatizanţii PSD care au venit la Iaşi: „Mi-o dat pâinică şi îi respect până îmi iasă sufletul. Punct!”
  Reporterii „Adevărul” au discutat cu câţiva simpatizanţi PSD pentru a afla de ce au venit la Iaşi pentru a participa la acest miting. „Am venit să susţinem PSD-ul. Punct. Cu ei vom muri, că aici, că la Bruxelles. Sunt comunist, în alt cuvânt, că aşa se spune, că e un urmaş al comunismului…Sunt pesedist, mi-o dat pâinică, am făcut o şcoală profesională cu PSD-ul, cu comuniştii şi îi respect până îmi iasă sufletul. Punct!”, a zis un simpatizant PSD (video, jos)
  Un alt simpatizant care a venit la miting, Nelu din Bacău, a precizat pentru „Adevărul”: „Am venit la miting să văd ce se întâmplă şi sincer să fiu eu chiar sunt mulţumit de partidul ăsta, cu ceea ce mi-a dat. Ni sunt mulţumit de preşedintele ţării , care are trei viteze: încet, uşurel şi foarte încet.”
  Maria, din Piatra Neamt: ” Am venit aici cu autobuzul, sa vedem ce se intampla”
  Elena, din Piatra Neamt: „Am venit să vedem negru pe alb ce spun ei. Vrem să vedem cum e la un aşa eveniment şi a meritat să venim pentru asta”.

  https://adevarul.ro/locale/iasi/video-In-mijlocul-mitingului-spun-simpatizantii-psd-careau-venit-iasi-mi-o-dat-painica-respect-iasa-sufletul-punct-1_5cd428e3445219c57e6ea66c/index.html

  • Maria si Elena din Piatra Neamț sunt funcționare, pot sa jur. Dacă de sperii un pic o sug fără drept de apel. Si cam asta e nivelul, din pacate, în aceste orașe izolate de lume si conduse de penali PSD.
   Acest tip de votanți e aur curat pentru ăștia.
   Vreti autostrada? Nici într-o sută de ani sub ăștia. Dacă se deșteaptă toate rutele astea, s a terminat cu pesedica.

 4. Hoţii astia fura si talharesc populatia mai barbar decat in jungla.

 5. Sluga lui Dragneev trebuie sa inteleaga ce o asteapta atunci când nici macar Securitatea ceausista vopsita in Jandarmerie nu va mai putea opri valul revoltei populare,

 6. De fiecare data este oportun! Nu trebuie sa mai iertam sau ratam nicio ocazie pentru ca uite unde am ajuns!

 7. Gresit, ce spune premiera – „violenţa este atributul oamenilor slabi, care nu au proiecte şi nu au ce să spună românilor şi atunci se manifestă cum am văzut.”
  Eu, acum 6 zile, am fost „violent” si sarcastic in limbaj intr-o institutie a statului si am castigat. Daca nu eram ferm, insistent, intransigent si violent in limbaj ma intorceam de la o Casa de Pensii cu coada intre picioare (ca dealtfel 95% din semenii mei) si as fi asteptat sa vad cum imi vine „surpriza” acasa prin posta: decizia de respingere a cererii mele de pensionare. Dar, dupa cum v-am spus, m-am luptat la fata locului si asa s-a descoperit eroarea facuta de bugetarii statului si s-a putut remedia „greseala” si transforma decizia de pensionare din respinsa in aprobata! Nu intru in amanunte…

  • Sa-i multumesti PSD-ului pentru acea pensie

  • Cap de **** tu esti? Tu cand te uiti in oglinda nu te rusinezi?

 8. „violenţa este atributul oamenilor slabi”
  acu ziceti?
  Ma miram eu de ce sarirati pe noi cu douajdamii de jandarmi si camioane de lacrimogene pe 10 august sa ne stingeti ledurile de pe telefoane.
  Aha!

 9. Ce naiva esti Viorico. Indemni animalele sa-si revizuiasca comportamentul? Ceri inteligenta de unde nu este. Majoritatea protestatarilor din ziua de azi sunt niste vite si asta s-a tot vazut in ultimul an. Protestatarii inteligenti si de buna credinta s-au retras dupa primele luni ale anului 2017, si-au dat seama in ce joc murdar au fost atrasi. Acum au rams doar protestatarii imbecili si agresivi. Sa nu aveti impresia ca doar psd-ul au prostii lor, macar aia sunt majoritatea inculti, astia anti-psd sunt agresivi, au impresia ca detin adevarul suprem, ei sunt cei mai corecti destepti si frumosi.

  • Vite-s cei urcati in autobuze si plimbati pentru un codru de paine; cei veniti la manifestatii impotriva hotiei si incompetentei sunt valoarea reala a tarii

  • Sa inteleg ca si tu deții adevarul suprem? Sau tu iti dai cu parerea ca esti român?

 10. Veorica, Veorica !!!
  Hraneste viermele cu nectar si se va transforma in fluture !!!