G4Media.ro

Crește violența în Germania: Extrema dreaptă reprezintă o amenințare „semnificativă” la adresa…

Photo 137658080 © Tero Vesalainen | Dreamstime.com

Crește violența în Germania: Extrema dreaptă reprezintă o amenințare „semnificativă” la adresa democrației germane, avertizează ministrul de Interne de la Berlin / Creștere „alarmantă” a extremismului, a grupurilor violente islamiste și a atacurilor cibernetice din Rusia și China

O creștere a violenței de extremă dreapta, extremismul islamist și atacurile cibernetice din Rusia și China pun democrația germană sub o amenințare „semnificativă”, a declarat ministrul de interne, Nancy Faeser, în timp ce prezenta un raport guvernamental privind adversarii interni și externi, transmite The Guardian.

Războaiele din Ucraina și Gaza au efecte puternice asupra securității germane, stimulând radicalismul și atacurile, a constatat studiul realizat de biroul pentru protecția constituției (BfV).

„Democrația noastră este puternică, dar se află sub o presiune semnificativă”, a declarat Faeser. „Trebuie să facem față amenințărilor interne din partea extremismului la fel de decisiv ca și amenințărilor externe, mai ales din partea regimului rus”.

Raportul anual de 400 de pagini a constatat o creștere „alarmantă” a numărului de extremiști de toate felurile, a declarat președintele BfV, Thomas Haldenwang, în cadrul conferinței de presă.

Numărul infracțiunilor extremiste din întregul spectru ideologic a crescut cu aproape 4.000 anul trecut, ajungând la puțin sub 40.000, cu o creștere deosebit de puternică, de aproximativ 25%, în cazul infracțiunilor de extremă dreapta.

Agenția lui Haldenwang a numărat aproximativ 40.600 de persoane pe scena extremei drepte, cu aproape 2.000 mai multe decât în 2022, mai mult de o treime dintre acestea fiind considerate pregătite să folosească violența. Haldenwang a numit extremiștii de dreapta cel mai mare grup ostil statului de drept din Germania.

Au fost înregistrate aproximativ 1.270 de acte de violență ale extremiștilor de dreapta, în creștere cu 13%. Infracțiunile rasiste și xenofobe au urcat la peste 10.400 în aceeași perioadă, o creștere de 39%.

Reichsbürger și alte subgrupuri legate de acesta, care urmăresc subminarea sau răsturnarea ordinii constituționale a Germaniei, aveau 25.000 de susținători, cu 2.000 mai mulți decât anul trecut, 10% dintre aceștia fiind considerați potențial violenți.

Haldenwang a subliniat creșterea scenei „noii drepte”, care folosește „media alternative” și rețelele sociale pentru a pătrunde în rândul populației cu propagandă rasistă și revizionistă.

Un raport anterior din luna mai al biroului federal de poliție penală a declarat că infracțiunile motivate politic au atins un nivel record anul trecut.

Extremiștii de stânga, văzuți ca fiind mai puțin periculoși, dar mai numeroși, au crescut cu 500 de persoane, ajungând la 37.000, în timp ce islamiștii au fost în număr de 27.200, neschimbat față de 2022.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Grupari islamiste ?! Ce au ajuns Germania ,Franta ,Anglia sa fi batjocorite de islamisti ?! Nu inteleg cum de nu sunt expulzati aceste scursuri ale omenirii ?!