G4Media.ro

Crește nervozitatea PSD față de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Lider local: Nu…

sursa foto: Inquam Photos/ Liviu Chirica

Crește nervozitatea PSD față de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Lider local: Nu poți să furi 200 lei din banii de drum ai unor copii care vor să meargă la școală / Proiectul „România Educată” se transformă în „România Eșuată”

Senatorul ieșean Maricel Popa, președintele PSD Iași, a criticat dur ultimele decizii ale ministrului Educației, liberalul Sorin Cîmpeanu. Ieșirea lui Popa reflectă o nemulțumire mai largă în PSD față de deciziile lui Cîmpeanu, acuzat de mare parte a sistemului de educație că a bulversat complet învățământul.

PSD-istul Maricel Popa a declarat că eliminarea burselor de merit pentru elevii de clasa a V-a și anularea celor rurale pentru elevii de liceu care învață în altă localitate vor adânci în mod clar inechitățile dintre mediul rural și cel urban și, în plus, vor contribui la creșterea ratei abandonului școlar.

„Lipsa de transparență de care a dat dovadă ministrul Educației spune foarte multe despre capacitatea peneliștilor de a gestiona lucrurile. Nu poți să furi 200 lei din banii de drum ai unor copii care vor să meargă la școală. Suntem de râsul lumii. Într-o perioadă în care se fac și s-au făcut eforturi consistente pentru a moderniza școlile și a crea cadrul necesar optim ca elevii, mai ales cei din mediul rural, să fie încurajați să meargă la cursuri, iată cu ce decizii aberante ne confruntăm din cauza lipsei de competență a unor personaje care pare că mai degrabă vor să distrugă sistemul educațional decât să îl îmbunătățească”, a declarat Maricel Popa, citat întrun comunicat de presă.

Liderul social-democrat a mai precizat că și la Iași, recent, au fost adoptate de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) o serie de decizii ”iraționale” care fac aproape imposibilă misiunea profesorilor și îi îngroapă în proceduri birocratice fără niciun scop educațional.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Beliți ochii,ciuliți urechiili,vă be șinați bine,trageți pe nas ca să fiți tip top la alegeri,dacă tot așa va fi vai și amar de boțul de lut numit România.

  2. Aceste asa zise nervozitati ale PSD fata de PNL, sunt facute pt a parea ca ar fi posibil sfarsitul aliantei celor 2 partide .
    Lideri ai celor 2 partide, dl Ciolacu si Gorghiu, au spus clar ca guvernarea va continua pana in 2024, si chiar .
    Dl Ciolacu nu va pleca de la guvernare, de la sinecuri, ori ce le ar striga liberalii , cum au strigat la reuniunea tineretului PNL .
    Cred ca dumnealui , si nu liberalii le vor cere scuze .
    Iar ciondanelile dintre PNL si PSD, sunt simple ,,ciolacisme”, cum le spunea Turcescu in o emisiune.