G4Media.ro

Covid-19: China carantinează un oraș cu 9 milioane de locuitori

sursa foto: Pexels

Covid-19: China carantinează un oraș cu 9 milioane de locuitori

China a carantinat marți un oraș de 9 milioane de locuitori, în momentul în care țara se confruntă cu cel mai grav val epidemic din 2020, o evoluție care pune sub semnul întrebării strategia zero-Covid, potrivit Le Figaro.

Orașul industrial Shenyang (Nord-Est), unde se află numeroase întreprinderi, printre care și o uzină BMW, obligă acum locuitorii să stea în case. Orașul este capitala provinciei Liaoning, la graniță cu provincia Jilin, care este de departe epicentrul actualului val epidemic, provocat de varianta Omicron. Ministerul chinez al Sănătății a anunțat marți 4.770 de noi cazuri pozitive la nivel național.

Strategia zero-Covid, care oficial a salvat numeroase vieți (China a anunțat dor 4.638 de morți de la începutul pandemiei), afectează economia gigantului asiatic.

În Shanghai, unde numărul de cazuri pozitive este de câteva sute pe zi, autoritățile au optat pentru carantine mai restrânse, în locul uneia generale. În Jilin, provincia cea mai afectată, autoritățile au anunțat luni sosirea a 10.000 de doze din medicamentul anti-Covid dezvoltat de Pfizer. Este pentru prima oară când Paxlovid este folosit în China.

Metropola tehnologică Shenzhen (Sud), 17,5 milioane de locuitori, a anunțat luni o ridicare progresivă a carantinei, după ce relaxaseră deja restricțiile, pentru a minimiza impactul asupra economiei și portului. Ministerul Sănătății a anunțat vineri că doar 51% din persoanele peste 80 de ani din China continentală au primit cel puțin două doze de vaccin. O altă sursă de îngrijorare, în condițiile în care în teritoriul semiautonom Hong Kong (Sud) este lovit de un val epidemic important, care blochează spitalele și decimează persoanele în vârstă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Vine acum heffe specialistul jurma sa le explice chinezilor ce trebuie facut!
  Cum sa carantinezi un 4 x Bucuresti pentru o simpla raceala?

  • Mihaila epilatoarea e verde de invidie … cum ar mai fi carantinat ea tara cand era la butoane

  • Sigur ca merge la chinezi, dar numai temporar, adica o vor tine din carantina in carantina pentru ca vaccinurile lor sunt apa de ploaie.
   Oricum China este o mare puscarie – asa cum zice partidul ce unic

  • Pe toti admiratorii dictacturilor chinze, rusesti, nord-coreene ii invit sa se auto-carantinze pe viata.
   Le spunem noi cand pot sa iasa afara in siguranta.

 2. Nu se duce Sosoaca in inspectie sa demonteze minciunile ?

  • Acolo nimeni nu misca in front.

 3. „cAArantineaza”…

  Întrebarea e dacă asta e un model de urmat. Căci dacă ne luam după chinezi vom sfârși prin a fi precum ei, cu lider suprem. Qǐ lai!

 4. E degeaba in valul Omicron. Nimeni nu scapa pe termen mediu.

 5. Deci toate cele 9 familii carantinate

 6. Dar comuniștii mor de la strănut? Facem apel la Șoșocenia Sa să facă crize de nervi la ambasada Chinei! Recomand de asemenea domnului fără meserie la 40 de ani, da, ati ghicit, Simion, să meargă in China să demonstreze!

  • Doar cei la risc mor de Covid.
   Asadar sa faca bine sa se vaccineze.

 7. Astia care o tot pomeniti pe sosoaca, cred ca aveti probleme de e-jaculare. Da-o naibii de jartea guraliva. Cine se mai uita la ea?