G4Media.ro

Cosmin Andreica, Europol: Nu contează nimic altceva decât să raportăm cifre şi…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Cosmin Andreica, Europol: Nu contează nimic altceva decât să raportăm cifre şi statistici pe care Ministerul să le prezinte mass-media / Tot mai mulţi poliţişti nu mai acceptă prostituţia profesională

Liderul sindicatului Europol, Cosmin Andreica, critică una dintre cele mai ample acţiuni derulate, în prezent, la nivel naţional, de Ministerul Afacerilor Interne, acţiunea denumită ”Blocada”, anunță News.ro.

”Nu contează că avem specific diferit în acele judeţe, nu contează că avem de gestionat o situaţie operativă diferită. Nu contează absolut nimic altceva decât să raportăm cifre şi statistici pe care ulterior Ministerul să le prezinte mass-media”, susţine poliţistul.

”Încep să fie tot mai mulţi poliţişti care nu mai acceptă compromisurile, care nu mai acceptă prostituţia profesională, pentru că astăzi avem parte de prostituţie profesională. Vă dau un singur exemplu: avem planul de acţiune la nivel naţional care se numeşte Blocada. De două săptămâni există. (…) Avem acest plan de acţiune dispus de la nivel central pentru toate judeţele. Nu contează că avem specific diferit în acele judeţe, nu contează că avem de gestionat o situaţie operativă diferită. Nu contează absolut nimic altceva decât să raportăm cifre şi statistici pe care ulterior Ministerul (Afacerilor Interne – n.r.) să le prezinte mass-media”, a afirmat Cosmin Andreica, joi seară, la Digi 24.

Liderul sindicatului Europol s-a întrebată cu ce îi ajută pe jurnalişti că au fost achitate un anumit număr de contravenţii.

Pe de altă parte, în aceeaşi seară, şi la acelaşi pot de televiziune, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a explicat că în urma acţiunii ”Blocada”, lansată la 30 iunie, au fost constatate ”cifre extrem de îngrijorătoare” – 33.000 de controale, 22.000 de sesizări penale, 1,6 milioane contravenţii – arată ”fenomenul cu care se confruntă Poliţia Română: o lipsă de respect a legii în trafic, arată o problemă de educaţie”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Pai asta-i modus-ul operandi inca de pe vremea comunismului, planul de amenzi, atat.

  2. Tăceți, mă! Stati cuminti si faceti ce vi se zice si asteptati cuminti, pensia specială grasă, platita dupa salariul avut ultimele 6 luni, si gata! La 40 de ani, sunteti boieri! Ce va plângeti? Daca ar trebui sa lucrati ca noi, până la 70 de ani si cu pesia calculata dupa toata perioada de contributivitate, cum vi s-ar părea!?

    • Ce faci tu aici e sa pici in capcana intinsa de politic. In loc ca politistii sa fie platiti bine, sa fie instruiti bine si sa aiba material rulant de calitate ( inclusiv drugtestere, camere si altele ) li s-a oferit un pachet toxic compus din instructie deficitara, salariu spart in multe componente influentate politic, presiune politica ( vezi cazul Horodniceanu ) si privilegii gen iesire la pensie devreme, fenomen care goleste sistemul de politisti cu experienta. Rezultatul e atat un corp politienesc din ce in ce mai slab cat si o incaierare si o stare de tensiune in raport cu societatea. Rezultatul ? O tara in care legea e din ce in ce mai slaba, un sat fara caini.