G4Media.ro

Coronavirusul, prezent în Franța încă din 16 noiembrie 2019

Foto: InquamPhotos - / George Călin

Coronavirusul, prezent în Franța încă din 16 noiembrie 2019

Medicii specialiști în imagistică de la spitalul Albert Schweitzer din Colmar (Alsacia) au descoperit urme ale prezenței coronavirusului în radiografiile unor pacienți care datează încă din 16 noiembrie anul trecut, transmite Le Figaro.

Este un rezultat surprinzător, dat fiind că cercetările de până acum ale Institutului Pasteur arăta că noul coronavirus a circulat în Franța, cu intensitate mică, din ianuarie 2020.

Medicii de la departamentul de imagistică medicală au început să studieze toate radiografiile pacienților din anul trecut pentru a observa cum s-a răspândit coronavirusul. Scopul cercetării este dublu: să înțeleagă evoluția infecțiilor și să stabilească mecanisme de prevenție pentru cazuri similare în viitori.

În Franța, supravegherea specifică a bolii Covid-19 a fost lansată pe 10 ianuarie 2020. Două săptămâni mai târziu, primele trei cazuri importate în Europa au fost diagnosticate pe teritoriul național.

Foto: InquamPhotos / George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Cel mai probabil virusul putea infecta in trecut oameni, dar cu transmitere de la animal la om, lucru care se intampla mult mai greu si, implicit, mai rar. Problema a fost mutatia produsa iarna asta in Wuhan, care a permis transmiterea de la om la om. Acolo este necazul.
    PS: Aviz conspirationistilor, aceste mutatii se produc natural, nu e nevoie de interventia omului! Si nici nu poate fi predictiv momentul cand se produce o mutatie intr-un virus sau daca se va produce.

  2. Era prezent si in Romania de mai multa vreme. Cunosc oameni, care au facut in noiembrie 2019 vaccinul pentru gripa sezoniera si la sf. lui ianuarie 2020 au facut exact simptomele de covid. Si care ce sa vezi nu i-a testat nimeni, ca pe atunci in Romania nu era oficial nimic. Dar deh, daca OMS nu spune ca e oficilal ceva, atunci nu e, noi cu capul nostru nu putem gandi. Asa cum sunt multi oameni in Romania care in perioada asta au facut simptome medii de covid dar care s-au tratat acasa, ca sa nu se trezeasca ei si familiile lor internati fortat prin spitale

  3. „Medicii specialiști în imagistică de la spitalul Albert Schweitzer din Colmar (Alsacia) au descoperit urme ale prezenței coronavirusului în radiografiile unor pacienți care datează încă din 16 noiembrie anul trecut”
    au descoperit asta in radiografii :))))))) in primul rand, radiografiile nu arata foarte bine efectele virusului in plamani. e nevoie de ct pentru asta. sa afirmi ca un pacient e sau a fost infectat cu coronavirul DOAR in urma unei radiografii e o mare tampenie. ai avea rezultate incorecte foarte multe.

    • a fost platit bine

    • la ce se mai fac teste RT-PCR daca astia pot sa iti zica dintr-o radiografie ca esti bolnav ?

  4. @bug
    Foarte corecta observația. NU se poate determina din scan ca e coronavirus. Probabil niște tovarăși înarmați cu valize cu yuani au generat această știre. Până se dezminte, se va înșuruba în folclorul colectiv. Metode staliniste tipice.