G4Media.ro

COP28: Ministrul german al Economiei şi Climei şi-a anulat deplasarea la Dubai

sursa foto: Facebook/ Robert Habeck

COP28: Ministrul german al Economiei şi Climei şi-a anulat deplasarea la Dubai

Ministrul german al Economiei şi Climei, care este şi vicecancelar al ţării, ecologistul Robert Habeck, şi-a anulat deplasarea la conferinţa privind clima de la Dubai (COP28), programată pentru luni seară, din cauza unei crize politice în Germania în legătură cu elaborarea bugetului federal pentru 2024, relatează La Libre, citat de news.ro.

Prezenţa ministrului la Berlin este necesară pentru a se înregistra progrese în negocierile privind bugetul, potrivit unei reprezentante a ministrului, care s-a exprimat duminică seara.

Decizia de anulare a deplasării a fost luată în urma consultării şi la cererea cancelarului german, Olaf Scholz.

Ministrul Habeck, care deţine portofoliile economiei şi climei, trebuia să participe marţi la conferinţa din Dubai.

O decizie recentă a Curţii Constituţionale germane a pus un obstacol în planurile bugetare ale Germaniei. Aceasta a anulat transferul a 60 de miliarde de euro în credite neutilizate – în principal din pandemie – către un fond dedicat investiţiilor ecologice şi sprijinului pentru industrie. Multe proiecte-cheie sunt în pericol.

Repercusiunile acestei hotărâri judecătoreşti au alimentat, prin urmare, o criză bugetară gravă pentru guvernul Germaniei.

Negocierile bugetare au loc în principal între cancelarul Scholz şi miniştrii săi pentru economie, Robert Habeck, şi pentru finanţe, Christian Lindner. Aceştia trebuie să ajungă la un acord în următoarele zile, astfel încât bugetul să poată fi adoptat până la sfârşitul anului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...