G4Media.ro

Constanţa: Proiect inedit ce promovează vestigii ale cetăţii Tomis – scufundări în…

Constanţa: Proiect inedit ce promovează vestigii ale cetăţii Tomis – scufundări în zona Cazinoului

Peste 300 de participanţi la programul Constanţa – Capitala Tineretului din România 2021 – 2022 vor efectua scufundări la adâncimi cuprinse între 2 şi 8 metri, în zona Cazinoului, în perioada 28 iulie – 20 august, în cadrul proiectului „Vestigii subacvatice”, care promovează în rândul tinerilor vestigii scufundate ale cetăţii antice Tomis, relatează Agerpres.

Proiectul, realizat în parteneriat cu Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret Constanţa, este inclus în agenda de activităţi a programului Constanţa – Capitala Tineretului din România 2021 – 2022 şi promovează în rândurile publicului tânăr vestigii submerse ale zonei de est a cetăţii antice Tomis, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanţa.

”Echipaţi în costume de scufundare şi însoţiţi de ghizi – scafandru arheolog, 300 de participanţi la programul Constanţa – Capitala Tineretului din România 2021 – 2022 vor efectua scufundări la adâncimi cuprinse între 2 şi 8 metri, în zona Cazino Constanţa, în perioada 28 iulie – 20 august 2021. Vizitarea va fi inofensivă pentru situl arheologic şi se va desfăşura în mod responsabil şi neinvaziv”, precizează sursa citată.

Toţi cei cinci ghizi care îi vor însoţi pe vizitatori au specializarea de scafandru arheolog, sub directa supraveghere a acestora vestigiile urmând să fie privite de la o distanţă de minimum 1 metru.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, înainte de începerea turului ghidat, vizitatorii vor beneficia de un instructaj specific pentru scufundare din partea scafandrilor arheolog.

Cei 300 de vizitatori care vor participa la program vor fi desemnaţi de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret Constanţa. Aceştia trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani şi să nu aibă probleme medicale care să le afecteze capacitatea fizică şi psihică.

Proiectul este finanţat de Primăria Municipiului Constanţa şi organizat de Asociaţia Culturală ”Georgiana Rusu”, în parteneriat cu Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret Constanţa.

Bugetul total al proiectului este de 110.200 lei, din care 100.000 lei – finanţare asigurată de municipiul Constanţa şi 10.200 lei – contribuţia proprie a beneficiarului.

Sursa foto: Info Sud-Est

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.