G4Media.ro

CONFERINȚĂ G4MEDIA Vineri, 16 februarie: Alegeri cruciale pentru UE – Care sunt…

CONFERINȚĂ G4MEDIA Vineri, 16 februarie: Alegeri cruciale pentru UE – Care sunt mizele și cum pot fi contracarate tendințele anti-europene

UE își alege în acest an noua conducere pentru următorii 5 ani prin alegeri marcate de efectele pandemiei și ale invaziei ilegale a Rusiei în Ucraina. În România, crizele suprapuse au dus la proliferarea discursului extremist și antioccidental. Deseori, acest discurs e potențat de utilizarea în scop malign a noilor tehnologii, de rețelele sociale. Miza alegerilor este, așadar, comunicarea corectă și eficientă a beneficiilor apartenenței la UE și dezbaterea rațională a locului României în Uniune.

G4Media organizează VINERI, 16 FEBRUARIE, o dezbatere în format hibrid – cu participare fizică dar și online – cu tema:

Alegeri cruciale pentru UE:

care sunt mizele și cum pot fi contracarate tendințele anti-europene

Evenimentul se desfășoară între orele 10.00 – 12.00 și va fi transmis LIVE pe website și pagina de Facebook a organizatorului – G4Media.ro, respectiv în secțiunea https://www.g4media.ro/eurovot.

Agenda dezbaterii

09:30 – 10:00 Sosirea și înregistrarea participanților / Welcome coffe

10:00 – 11:30 Dezbatere moderată de Cristian Pantazi, jurnalist G4Media.ro

  • Care sunt mizele alegerilor UE pentru România
  • Cum comunică partidele despre beneficiile UE
  • Cum poate fi contracarată dezinformarea și manipularea în super anul electoral 2024

SPEAKERI:

Ramona STRUGARIU, deputat în Parlamentul European, Renew Europe

Siegfried MUREȘAN, deputat în Parlamentul European, PPE

Dragoș BENEA, deputat în Parlamentul European, S&D

Bianca TOMA, director, Centrul Român de Politici Europene

Marian VOICU, journalist, publisher Veridica.ro

Nicolae ȚÎBRIGAN, cercetător, Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale Ion I.C. Brătianu

11:30 – 12:00 Sesiune de Q&A cu participanții la dezbatere și concluzii

Evenimentul face parte din proiectul co-finanțat  de Uniunea Europeană (Parlamentul European prin DG Communication): „EuroVOT: learning from the crises, shaping the future”. Obiectivul principal al proiectului este prezentarea importanței alegerilor europarlamentare din 2024 și încurajarea votului, prin contracararea tendințelor anti-europene în creștere și a faptului că suprapunerea crizelor din România a dus la creșterea rapidă a discursului conspiraționist și a pozițiilor anti-europene, respectiv răspunsul UE și soluțiile identificate la nivel european la soluționarea provocărilor actuale: creșterea inflației și costului vieții, securitatea energetică, GreenDeal și tranziția la energia verde, amenințările de securitate în contextul conflictului de la granița de Est a UE.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Mi-ar placea sa definim, mai intai, ce-i aia ” tendinta europeana”, altminteri nu putem cunoaste ce-i aia „tendinta anti-europeana”. Daca tendinta europeana este, de exemplu, reducerea productiei agricole cu orice pret, de dragul Salvarii Planetei, atunci si eu sunt am „tendinte anti-europene”. Daca tendinta europeana este cenzura, atunci si eu am „tendinte anti-europene”. Problema e ca eu sunt complet si absolut pro-european, eu cred ca UE e o constructie formidabila care ar trebui sa aduca PROPSERITATE, LIBERTATE si JUSTITIE pentru cei 0,8 miliarde de cetateni ai EU. Daca EU nu reuseste sa prioritizeze aceste trei directii fundamentale, atunci UE trebuie reformata, nu distrusa.

    • Complet de acod. Nimeni nu incurajeaza mai multe tendinta „anti-europeana” decat dna von der Leyen, Comisia Europeana sa si politicile lor absurde care omoara economia (si libertatile) UE de dragul construirii unui urias falanster european.
      In plus nu pot sa nu remarc similitudinea dintre „transparenta” contractului cu Bechtel (incheiat intre niste mafioti) si cea a contractului UE cu Pfizer incheiat intre …. cine?

  2. UE trebuie transformat dintr-o organizație pro-europeana intr-o organizatie pro-europeni.
    Dupa cum merg lucrurile la Bruxelles e pro-UElite.

  3. Întrebare pentru participanți:
    Ce ai făcut tu personal pro-Romania in ultimii 4 ani ca reprezentat al țării in UE?