G4Media.ro

Concurs internaţional de soluţii pentru amenajarea Parcului Văcăreşti, lansat de Primăria Sectorului…

Sursa Foto: Facebok/ Nicușor Dan

Concurs internaţional de soluţii pentru amenajarea Parcului Văcăreşti, lansat de Primăria Sectorului 4

Primăria Sectorului 4 anunţă pe SICAP un concurs internaţional de soluţii privind amenajarea Parcului Natural Văcăreşti, prin care să fie propuse soluţii care să conducă la transformarea acestui areal într-un spaţiu public care să reactiveze social şi funcţional zona.

„Autoritatea contractantă, Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, împreună cu partenerii săi – Primăria Municipiului Bucureşti şi Administraţia Parcului Natural Văcăreşti – doreşte derularea şi implementarea unui concurs de soluţii internaţional, cu privire la obţinerea unei soluţii care să vizeze la nivel general (cadru) proiectarea şi realizarea amenajărilor necesare în vederea asigurării conservării în condiţii optime a biotopului unic natural din zona Lacului Văcăreşti. Concurenţii sunt invitaţi să propună soluţii care să conducă la transformarea acestui areal într-un spaţiu public care să reactiveze social şi funcţional zona prin atractivitatea peisajeră a viitoarelor cadre create precum şi reintegrarea în sistemul celorlalte zone verzi urbane”, prevede anunţul, scrie Agerpres.

Termen limită pentru primirea ofertelor: 28 iunie. Proiectul câştigător va primi un premiu de 5.000 de lei.

Criteriile avute în vedere pentru stabilirea proiectului câştigător sunt: controlul inundaţiilor, raţionalitatea şi sustenabilitatea soluţiei propuse, în raport cu costul estimat (35%), relaţia intervenţiei propuse cu parcul şi cu peisajul (30%), aspectul ecologic (35%).

În documentaţia ataşată se reaminteşte că în septembrie 2021 Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat participarea, alături de Municipiul Bucureşti, la administrarea Parcului Natural Văcăreşti. În ianuarie 2022, Consiliul General al Capitalei a aprobat hotărârea în baza căruia Primăria Municipiului Bucureşti se asociază cu Administraţia Parcului Natural Văcăreşti şi cu Sectorul 4, în scopul dezvoltării de proiecte şi iniţiative comune. Totodată, Sectorul 4, în calitate de membru al asocierii, poate proceda la derularea procedurilor de achiziţie sau contractare necesare elaborării serviciilor de amenajare a Parcului Natural Văcăreşti.

Se menţionează că soluţia obţinută în urma concursului va sta la baza elaborării şi dezvoltării unei documentaţii de urbanism care să conducă la achiziţia de servicii de proiectare şi execuţie a unor lucrări de amenajare a Deltei Văcăreşti.

„Acest concurs se încadrează în preocupările mai largi, în curs şi de perspectivă, ale Primăriei Sectorului 4 de a îmbunătăţi calitatea spaţiului urban şi viaţa locuitorilor prin realizarea de proiecte care să permită accesul cetăţenilor la un mediu de viaţă sănătos, care să promoveze mişcarea în aer liber, responsabilizarea privind grija pentru spaţiile verzi, turismul, acţiuni de cercetare, conservare, protecţie şi educaţie pentru natură”, menţionează sursa citată.

Se mai arată că Primăria Sectorului 4 îşi doreşte ca Parcul Natural Văcăreşti să devină model naţional de administrare eficientă a unei arii naturale protejate urbane, să devină nucleul reţelei naţionale de arii naturale protejate urbane, precum şi un centru naţional multifuncţional de informare, educaţie şi promovare a patrimoniului natural al României.

Sursa Foto: Facebok/ Nicușor Dan

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Pentru 5000 de lei vor face doua linii pe o foaie. Bai dar astia sunt descreierati? Hai sa punem privatii la munca sa lucreze gratis, nu?

 2. probabil p0rcu1 din primarie care a lansat concursul are leafa lunara de 5 ori pe atata.

 3. cu 1000 euro sa vina cineva din alta tara sa faca un proiect???

  penibil. e clar ca nu vor fi proiecte din strainatate ci doar din sarakia asta de tara, si alea facute de studenti fomisti

 4. Lui Baluta i-a mai venit o idee de facut bani.
  Parcul Vacaresti a aparut prin neglijarea zonei si e asa cum e fiindca nu s-a ocupat nimeni sa-l „amenajeze”.

 5. Baluță măcar face ceva în comparație cu Nicușor care se pozează cu gusturi prinși în mlaștina aia.

 6. Mi se pare foarte tare idea primariei sectorului 4. Pune la incercare imaginatia si competitia celor ce vor sa participe

 7. Primaria s4 mereu stiut cum sa gestioneze fiecare situatie. Totul este transparent si ca la carte!

 8. central park direct :))

 9. Si probabil vor disparea toate vietuitoarele de acolo si vor fi distruse toate plantele. Pana acum ceva timp nu se știa de acest spațiu, acum se vrea amenajat.

 10. Organizeaza concurs ca sa gaseasca un proiect prin care sa il betoneze pe tot. Asa cum face cu tot sectorul 4.
  In sectorul 4, spatiile verzi existe sunt betonate, copacii sunt ingraditi cu beton, trotuarele dispar si apar „parcari”.
  Pe toate bulevardele copacii s-au uscat/se usuca vazand cu ochii. Toate astea pt. parcari. Sectorul 4 e un sector in care se face totul pt. masini, nimic pt. oameni. Este sectorul masinilor.
  Avem un primar beton. Se lauda ca vrea sa transforme sectorul 4, sa nu mai fie dormitorul capitalei. L-a transformat in parcarea capitalei. Fara nici un proiect, fara nici o viziune. Totul la nimereala, cum se potriveste la fata locului astfel incat sa fie cat mai mult beton. Lucrarile dureaza cu anii. Multe nu sunt duse la bun sfarsit niciodata.
  A inceput cu distrugerea bulevardelor, acum a inceput sa distruga si in cartiere printre blocuri.
  Multumim domnule primar, in curand veti turna beton si peste noi in case ca sa faceti parcari.

  • Absolut corect ceea ce scrieți. Munți de bani sunt aruncați pe geam în sectorul 4, în numele așa-ziselor „investiții”.
   Pe șoseaua Olteniței s-a betonat absolut tot ce era spațiu verde. De asemenea, absolut toate gardurile vii au fost înlocuite cu un soi de fortificații, niște borduri uriașe care arată oribil. În locul pomilor tăiați nu au fost plantați alții noi.
   Și vii tu Primărie Generală sa lași amenajarea Parcului Natural Văcărești pe mâna unor asemenea specimene? Ce te aștepți să iasă? Tot beton, tot borduri, tot kitsch, tot contracte de execuție cu firmele clanului sportivilor, tot cu zilieri alcooliști și nespălați care lasă o mizerie de nedescris în urma lor.
   Nicușor Dan, trezește-te băiatule odată și ia taurul de coarne! Ăștia distrug Sectorul 4 sub mandatul tău și tu te ții de pupături și selfie-uri cu ei?

 11. O amenajare frumoasă așa c am 50 de blocuri model favelas.

 12. E chestie pur comerciala. Se fac bani din doua surse:
  1. Pe termen scurt prin sifonat bani amenajez Parcul Natural
  2. Pe termen lung prin dezvoltarea proiectelor imobiliare. Daca cineva crede ca or sa mai ramana speciile alea rare si protejate acolo dupa amenajare/vizitare sunteti naivi. Daca nu mai sunt specii nu mai e motiv sa fie arie protejata asa ca #haicublocurile

 13. Oooo, ce-ar merge 2-3 sute de blocuri p+14 aici, „Vacaresti delta nature parc REZIDENȘĂL”