G4Media.ro

Colegiul Medicilor susține respectarea tuturor măsurilor pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2…

Colegiul Medicilor susține respectarea tuturor măsurilor pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2 / Medicii care nu respectă normele medicale și afectează, prin declarațiile lor, sănătatea publică vor fi identificați și cercetați

Colegiul Medicilor din România a transmis un punct de vedere în care afirmă că susține respectarea tuturor măsurilor necesare pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2 și că medicii care nu respectă normele medicale și afectează, prin declarațiile lor, sănătatea publică, prin instigare la încălcarea lor, vor fi identificați și cercetați.

Potrivit Colegiului Medicilor, sancțiunile ar putea merge până la ridicarea dreptului de a profesa.

„Colegiul Medicilor din România, ca for reprezentativ al profesiei medicale, susține respectarea tuturor măsurilor necesare pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, în conformitate cu normele legale în vigoare și cu recomandările internaționale.
În cazul acelor medici care nu respectă normele medicale larg acceptate de comunitatea științifică medicala și afectează, prin declarațiile lor, sănătatea publică, prin instigare la încălcarea lor, vor fi identificati si cercetati in cadrul comisiilor de disciplina ale CMR, putandu-se ajunge pana la ridicarea dreptului de a profesa”, precizează un comunicat de presă semnat de președintele CMR, Daniel Coriu.

Precizările Colegiului medicilor vin ca reacție la o scrisoare deschisă, pe care apar semnăturile mai multor medici, transmisă președintelui Klaus Iohannis, prin care semnatarii critică obligativitatea purtării măştii în aer liber, nu sunt de acord cu monitorizarea temperaturii la intrarea în magazine şi cer anularea interdicţiilor de circulaţie și încetarea campaniei de promovare a vaccinurilor anti-COVID.

În scrisoare, semnatarii folosesc sintagma „noi, medicii cu ştiinţă de carte şi conştiinţă”.

„Colegiul Medicilor din România (CMR) se delimitează total de această scrisoare, care nu reprezintă voința corpului medical în ansamblul său și precizează că, potrivit reglementărilor în vigoare, CMR reprezintă instituția care ”apără demnitatea și promovează drepturile și interesele membrilor săi în toate sferele de activitate, apără onoarea, libertatea și independența profesională a medicului în exercitarea profesiei, asigură respectarea de către medici a obligațiilor ce le revin față de pacient și de sănătatea publică”.
Între semnatarii textului, există cel puțin o persoană, respectiv domnul prof. dr. Ioan Cordoș, care a fost contactat de reprezentanții CMR, iar prof. dr. Ioan Cordoș ne-a precizat că nu știa de existența acestui document și că nu a semnat o astfel de scrisoare”, precizează Colegiul Medicilor, care adaugă faptul că „această situație poate să sugereze un text provocator, care conține ingredientele unui material de tip ,,fake news”.

Și medicul Monica Pop, care apare ca semnatară a scrisorii și care a criticat în repetate rânduri măsurile restrictive, susține totuși că nu este de acord cu varianta finală a scrisorii, pe care nu ar fi semnat-o.

„Vă aduc la cunoștintă că eu nu l-am semnat din cauza faptului că nu sunt de acord cu anumite puncte. Am insistat asupra acestui lucru. Am spus mereu în media că sunt adepta purtării măștii! (….) Nu sunt de acord cu negarea protecției data de măstile conforme și nici cu negarea existenței bolii. Se exagerează și se greșeste mult, este adevărat.” a scris Monica Pop pe pagina sa de Facebook, potrivit Antena 3.

În scrisoarea publicată vineri apar ca semnatari 11 medici de diferite specialități, între care Adina Alberts, Răzvan Constantinescu, Ioan Cordoș, Monica Pop, Adrian Cacovean, și 17 medici dentiști.

Colegiul Medicilor susține că „denaturare realităților pandemiei” fac foarte mult rău României și unei părți a cetățenilor săi.

„Aceștia, din cauza unor astfel de mesaje periculoase, își pierd încrederea în sistemul medical și amână prezentarea la medic până în fazele avansate ale bolii COVID-19, ceea ce are, din păcate, uneori consecințe dezastruoase”, mai precizează Colegiul Medicilor.

Sursa Foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. INCHIZITIE

 2. Cu individa de la Oradea cum ramane? De cati morti care au refuzat oxigenul e raspunzatoare?

 3. Daca nici aia 17 medici dentisti nu se mai pricep la epidemii atunci nimeni nu mai stie…..

  • ăialalți sute de mii de doctori, in afara de cei 17 ai tai
   dar informatia asta e o chestie triunghiulara care in capul tau patratel nu are cum sa se potriveasca

  • Se pare ca trebuie sa pun la finalul fiecarei afirmatii /sarcasm…

 4. Toate vedetele de la tv dau indicatii prețioase.
  De exemplu spăgara penală Dorobăt care-și seda victimel să n-o deranjeze noapte.
  Apoi tanti Mahler cercetată ca si-a aranjat un concurs.
  Medicina este o profesie liberară medicul are dreptul să prescrie un tratament .
  Pentru idioți din comisii și comitete dreptul la opinie este prin constituție.
  Deocamdată ne aflăm în democratura araa Ha t când o fi diktatură o să-i bage la cotet.
  Pănă atunci Cui###e m@@@@u.

 5. In sfarsit! Bravo !

 6. Daca medicii mai platesc taxe pentru aceasta institutie antimedici si cetateni, e vina lor…

 7. Dictatura covid! Le este frica!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.