G4Media.ro

Cluj Napoca: Incidența infecției cu Covid a depășit pragul critic de 7,5…

Cluj Napoca: Incidența infecției cu Covid a depășit pragul critic de 7,5 cazuri la mia de locuitori. Magazinele se închid la ora 18.00, circulația interzisă după ora 20.00

Incidența infecției cu coronavirus a depășit, joi, pragul critic de 7,5 cazuri la mie în municipiul Cluj-Napoca, incidență pe baza căreia sunt impuse restricții semnificative în orașele sau comunele care o depășesc, relatează actualdecluj.ro.

E a treia zi consecutivă în care în Cluj-Napoca incidența depășește șapte cazuri la mie, azi aceasta a depășit și pragul critic de 7,5 cazuri, la 7,65 la mia de locuitori. În aceeași situație se află azi Apahida cu 9,1 cazuri la mie, Bonțida – 8,07, Gârbău – 11,34, Palatca – 14,78, Poieni – 9,19 și Sic – 10,11. Cluj-Napoca e singurul oraș din județul Cluj care depășește acest prag.

Aceasta înseamnă că restricții aplicabile altfel doar în weekend pentru unitățile administrativ-teritoriale unde incidența se află între pragul de 4 și 7,5 la mie se aplică pe toată durata săptămânii. Mai exact circulația e interzisă după ora 20 iar magazinele se închid la ora 18. ”Dacă incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, atunci circulaţia va fi permisă până la ora 20,00 pe toată durata săptămânii, iar la operatorii economici activitatea până la ora 18,00, tot pe toată durata săptămânii. Revenirea asupra acestei măsuri va fi dacă scade sub 7 la mie”, a explicat în urmă cu câteva zile secretatul de stat Raed Arafat.

Decizia urmează să fie luată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, astăzi, dar chiar dacă CJSU va decide în acest sens măsurile vor fi aplicabile doar de luni. Sau, mai bine zis, de mâine, căci în weekend acestea erau deja valabile.

Prefectul de Cluj Tasnadi Szilard, care e și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, spune pentru actualdecluj.ro că CJSU se va întruni azi și va decide impunerea restricțiilor pentru toate unitățile administrativ-teritoriale unde a fost depășită incidența de șapte cazuri la mie. Oricum aceste măsuri ar urma să intre în vigoare mâine, căci aplicabilitatea acestora e valabilă în weekend pentru incidențe cuprinse între 4 și 7,5 la mie, situație în care se află toate orașele din Cluj în afară de Gherla.

”Probabil azi vom avea o ședință de CJSU dar decizia nu va fi cu aplicabilitate de azi ci de luni, dacă se menține rata până luni. Mâine e vineri și oricum Cluj-Napoca e în weekend sub incidența acestor prevederi. Nu va fi aplicabilă de azi, oamenii nu trebuie să fie la ora 20 acasă că nu avem cum, trebuie să respectăm și timpul pentru ca oamenii să ia la cunoștință decizia. Dar dacă până vineri se menține incidența nu avem ce să facem.  Avem 48 de ore să adoptăm o decizie iar dacă scade înapoi reglăm ulterior”, a precizat prefectul de Cluj.

Sursa Foto: Emerging Europe/Cluj Napoca

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Carantină??Sau regula se aplică doar la fraieri.

  2. Mai bine un concert experimental ca in Barcelona cum vrea Boc. Pacat, Boc a fost un exemplu pt multi.

  3. Solutia e simpla. Va testati acasa si nu declarati nimic la DSP. De ce alte localitati unde nu se testeaza sa nu fie in carantina? Iar tu care esti adelean cinstit (a se citi prost), stai ca fraierul in casa de la 8 seara. Acum ca e lumina si mai e si putina caldura.

    • Nu mai e carantina,sunt alte reguli ce intra automat in vigoare

    • care se testeaza un interes,vor sa chiuleasca si sa ia salariul mai mare