G4Media.ro

Ciucă: Traficul de persoane este o formă de sclavie modernă faţă de…

Sursa foto: Pexels

Ciucă: Traficul de persoane este o formă de sclavie modernă faţă de care Guvernul are toleranţă zero

Traficul de persoane este o formă de sclavie modernă faţă de care Guvernul României are toleranţă zero, a afirmat prim-ministrul Nicolae Ciucă într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane, relatează Agerpres.

„Astăzi, 18 octombrie 2022, marcăm Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane, alături de toţi partenerii noştri europeni şi regionali. Este un moment important la nivel european, dar şi naţional, de asumare şi conştientizare a importanţei luptei împotriva acestui fenomen de criminalitate globală, care afectează vieţile celor mai vulnerabili dintre noi. Mesajul meu este unul clar: traficul de persoane este o formă de sclavie modernă faţă de care Guvernul României are toleranţă zero. Acesta este motivul pentru care problematica traficului de persoane a devenit în ultimii doi ani o prioritate la cel mai înalt nivel al executivului român”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Coordonarea interinstituţională pentru prevenirea şi combaterea traficului de persoane, dar şi asistenţa victimelor salvate „sunt în directa mea atenţie, la nivelul Cancelariei prim-ministrului”, adaugă premierul.

„Încurajez toate instituţiile implicate să abordeze cu seriozitate şi responsabilitate activitatea în acest domeniu, atât din perspectiva prevenirii şi asistenţei victimelor, dar şi din perspectiva combaterii acestui fenomen pe întreg parcursul judiciar, deoarece traficanţii de persoane nu îşi au locul într-o societate dezvoltată şi democratică. Am încredere că România îşi va continua parcursul ascendent în lupta împotriva traficului de persoane, alături de toţi partenerii instituţionali, din societatea civilă şi de organismele internaţionale, cărora vreau să le mulţumesc pentru efort şi implicare!”, a mai transmis Ciucă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Vorbele spun una faptele alta

 2. Toleranţă zero, adică prescripţie şi eliberare!

 3. Declarație de zero barat.

 4. „Toleranta zero” barat, mai Ciuca habarnist!
  Romania e pe PRIMUL loc in UE la trafic de persoane si tu vorbesti despre „toleranta zero”?!
  J…..e fara rusine!

  24.10.2020: „Raport al Comisiei Europene: România, fruntașă la traficul de persoane.
  România ocupă PRIMUL loc în Topul statelor UE ca sursă a victimelor traficului de persoane, arată un Raport recent al Comisiei Europene.”

  Bravo, Ciuca, suntem in sfarsit pe Primul loc in UE, bravo voua!!!

 5. G4media: „LIVE Traficul de persoane, problemă critică pentru România. Conferință cu participare internațională în săptămâna europeană anti-trafic
  22 Octombrie 2021
  Urmăriți LIVE Conferința „Împreună împotriva traficului de persoane: Provocări ale României în lupta împotriva traficului de persoane”, ediția a VII-a:
  18 octombrie este Ziua Europeană împotriva Traficului de Persoane, un fenomen care face ravagii în România. Potrivit ultimului raport al Departamentului de Stat al SUA, România NU îndeplinește Standardele MINIME de eliminare a traficului de persoane și este PRINCIPALUL rezervor din Europa pentru victimele traficului sexual și pentru exploatare prin muncă.
  Conform tendințelor actuale identificate în Raportul publicat recent de UE privitor la traficul de persoane, numărul COPIILOR români exploatați a CRESCUT de 10 ori în ultimii 2 ani de raportare.”

  Bravo, Ciuca!
  „Toleranta zero” barat!!

 6. Pai are toleranta zero la traficul de persoane dar are toleranta mare la coruptie, iar coruptia generalizata anuleaza toleranta la zero la traficul de persoane…

 7. maciuca e la fel de ticalos si mincinos ca pontochio.

 8. Errată.
  Cap-de-şuncos a vrut să spună:
  1. Avem toleranţă faţă de traficul de persoane, mărturie stau locul 1 în Europa la acest domeniu şi pedepsele persiflante ši stupefiante prin ridicolul lor, pronunţate de mafia cu pensii speciale.
  2. Sunt un zero.

 9. Traducere: traficul de persoane e nashpa. Nu ne place, dar csf ncsf. Programe, specialisti, oameni competenti si eliminarea coruptiei de partid? Complicat si contraproductiv pt noi

 10. Cata ipocrizie !!! Prostituatele stau seara prin toata tara la drumul mare iar politia trece zilnic si se uita la ele. Bl Mihai Bravu din Bucuresti e plin seara iar politia trece pe langa ele zambind. Site- uri de mica publicitate pline de anunturi cu poze !!! In fiecare oras toata lumea ii stie pe proxeneti ( doar politia nu ) . Bordelurile din strainatate pline de romance , strazile si ziarele la fel. Proxeneti care isi cauta victime si in acest moment, ne deranjati !!!! MAI = cel mai corupt si ipocrit minister

 11. Ha ha daca e toleranta zero cum de intra zilnic in Romania imigranti pe care Politia se face ca nu-i vede?La fel in toata UE.Vorbe goale …directivele de la Bruxelles tocmai asta urmaresc….trafic de persoane organizate cu vasele din Mediterana care aduca imigrantii si-i debarca numai pe tarmul european