G4Media.ro

Cîțu: Guvernul a aprobat un memorandum privind finalizarea Mecanismului de Cooperare și…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Cîțu: Guvernul a aprobat un memorandum privind finalizarea Mecanismului de Cooperare și Verificare / Este un calendar ambiţios, încercăm până în iunie / Surse: Experții MCV vor evalua reformele din justiție săptămâna viitoare

Guvernul a aprobat un memorandum privind finalizarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), prin care stabileşte un calendar „ambiţios” de demersuri în acest sens, a anunţat, miercuri, premierul Florin Cîţu. Potrivit surselor G4Media.ro, experții Comisiei Europene vor evalua, via videoconferință, reformele din justiție în perioada 25 – 26 ianuarie în cadrul MCV.

„Este un angajament politic al acestei coaliţii şi vom face demersuri prioritare pentru a finaliza Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi, bineînţeles, este vorba despre legislaţia din domeniul Justiţiei. Acest memorandum arată clar un calendar din partea Guvernului, împreună cu Parlamentul, cu coaliţia din Parlament, pentru a rezolva această problemă. (…) Este un lucru foarte important, acest Guvern şi-a asumat şi această coaliţie de guvernare şi-a asumat rezolvarea MCV-ului în baza recomandărilor. Este un calendar ambiţios, încercăm până în iunie „, a declarat Cîţu, la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

Toate guvernele din ultimii ani și-au propus ridicarea MCV, însă aceasta reprezintă o decizie tehnică. România trebuie să-și respecte angajamentele luate în ultimul raport în ce privește repararea legilor justiției, eliminarea Secției Speciale și alte măsuri, în absența cărora este greu de crezut că MCV va fi ridicat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Bruxelles-ul ar trebui sa ridice acest MCV imediat. Este ridicol. Oricum, la ce ne mai foloseste daca nu mai avem MCV? Intram in Schengen a doua zi? Ne dau bani mai multi? Nu cred, la cata ipocrizie infecta exista la Bruxelles.

 2. Este bla.bla.
  Mai bine dati Doua Ordonanțe.
  Privind încetarea tuturor contractelor de munca încheiate de Pensionari de lux cu institutiile statului.
  Gen:
  – Primarii 3187 bucăți.
  -Prefecturi 41 bucati.
  – Cons. Jud. &Municip. 47 buc.
  Plus Ministere, Guvern, Oficii, SERVICII, AGENTII si alte instituții ale Statului Roman pline cu pensionari de 70 de ani.
  Unii si cu soția.

  Casa de Pensii arata la un moment dat ca sunt cca 200.000 de pensionari care cumulează pensia cu salariul la stat.
  La stat degeaba!
  Nu mai vorbim de masina, telefon, bonuri, tichete iar consilierii de la Rural au terenuri agricole luate pe unde au dorit mușchii lor.
  10 sau 20 de ha.
  Nu e o gluma!
  Jaf adevarat la tara ca lumea tace!

  Si ar mai fi necesara o ordonnta privind:
  Reducerea i ndemnizatiei consilierilor locali, județeni, municipali care NUMAI pentru O Sedinta pe Luna încasează 20% din Leafa Primarului.
  Reducere de la 20& la 2% pentru ca e criza!
  Oricum nu fac NIMIC!
  Gargara, un vot, protocol!
  Si trafic de influenta!

  Sunt in Romania anului 2021 un numar de 41466 de vipere locale de partid!
  Scuze, consilieri locali.
  La comune si orase sunt: 40.030 de indivizi Nepatati, Imaculată.
  Mai sunt 1381 de județeni Curati ca lacrima si 55 de Bukuresteni.

  O armata de trepadusi, mai mult decat Armata Romana cu tupeu la bani si fara morală când primesc indemnizatia ciuruind bugetul public.
  Moral indemnizația ar trebui sa fie ZERO!
  Sau modestă 1 sau 2%!
  Daca vor cu adevarat binele comunității care u-a votat.

 3. Calendarul reformelor in justitie o fi ambitios , dar Romania tot in noroi ramane. Pana nu se recupereaza ce s-a furat in decursul a 31 de ani ,pana nu se afla adevarul si se face dreptate in dosarele Rvolutiei, Mineriadei , 10 August nimic nu poate fi considerat ambitios.Romania-i devalizata , iar justitie nu am avut sau daca am avut si avem , nu este functionala si eficienta. Ambitia se evalueaza in rezultate. Analizati atent si marile dosare de coruptie , fie prescrise , fie lasate la sertare , fie , fie fie etc. Aici suntem Dle Premier. Dela Dvs. am asteptari mari . Un MCV pozitiv , nu ar fi de-ajuns , ptr. a vindeca rana depe trupul Romaniei.

 4. Ce mai e de facut?!
  NIMIC!
  A „facut” Predoiu tot ce trebuia, gata intram in Schengen iar MCVul e aproape gata!
  Nu credeti?!