G4Media.ro

Ciolacu: Vom continua mecanismul de plafonare a preţurilor la energie şi gaze…

Foto: Dreamstime

Ciolacu: Vom continua mecanismul de plafonare a preţurilor la energie şi gaze cel puţin până în primăvara 2025

Guvernul va menţine mecanismul de plafonare a preţurilor la energie şi gaze cel puţin până în primăvara anului 2025, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, transmite Agerpres.

„Am văzut zilele acestea o intensă dezbatere europeană despre ce se va întâmpla cu gazele iarna viitoare. Vreau să fiu foarte clar: noi vom continua mecanismul de plafonare a preţurilor la energie şi gaze cel puţin până în primăvara lui 2025. Vom veni cu un reglaj la acest mecanism în perioada următoare, dar vreau ca atât populaţia, cât şi companiile să aibă această garanţie foarte clară că vor fi protejaţi”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi, în şedinţa de Guvern.

Premierul a adăugat că în şedinţa Executivului vor fi alocate noi sume către furnizorii de energie pentru compensarea măsurii plafonării.

„De altfel, azi alocăm 500 de milioane ca să compensăm costurile plafonării pentru clienţii casnici”, a precizat Ciolacu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. O prostie comunista, face mult rau bine deloc. Ciolacu, lasa piata libera si nu mai interveni, ne saracesti pe toti pe termen lung! Nu ai ce cauta in functia aia, du-te acasa. Nu te-ar angaja nici o firma, cum naiba ai ajuns prim ministru?

  2. Adica cel putin pana dupa alegeri:))))
    Plafonarile duc la penurie si la reducerea investitiilor in energie. Basic economics, dar comunistii le cunosc ei mai bine, au scoala vietii.