G4Media.ro

Ciolacu vizează tăierea atribuțiilor primarului general: Este evident că avem nevoie de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciolacu vizează tăierea atribuțiilor primarului general: Este evident că avem nevoie de o lege specială a Capitalei / Dependența primarilor de sector nu trebuie să fie atât de mare de primarul general

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că „este evident” că dependenţa primarilor de sector „nu trebuie să fie atât de mare de primarul general”, de jocurile politice, transmite Agerpres.

„Administraţia nu are culoare politică, de aceea primarii performanţi sunt cei care fac diferenţa. Aţi avut o echipă întregită şi cu primarul general al Capitalei, doamna Gabriela Firea, care şi ea, la fel ca şi tine, Daniel (Băluţă – n.r.), la fel ca şi tine, Robert (Negoiţă – n.r.), în primul mandat s-a ocupat să stingă incendiile. A început să creeze echipa performantă şi mai ales a început să fie liantul dintre sectoare. E evident că trebuie să mergem înainte. Este evident că avem nevoie de o lege specială a Capitalei. Este evident că trebuie o dată închise discuţiile cu privire la proprietate. Este evident că dependenţa primarilor de sector nu trebuie să fie atât de mare de primarul general, de jocurile politice. Este evident că trebuie o nouă abordare. Fiecare dintre noi, sunt ferm convins, ca şi mine la primul mandat de parlamentar, învăţăm, învăţăm din greşelile noastre. Important este să fim nişte oameni de bună credinţă, să fim nişte oameni care ne dorim să construim”, a spus Ciolacu la lansarea candidaturii lui Daniel Băluţă pentru primăria Sectorului 4.

Ciolacu a menţionat că alianţa electorală PSD-PNL şi coaliţia de guvernare nu s-au creat împotriva cuiva şi nu s-au strâns împotriva unui primar.

„Ne-am strâns să încercăm să construim ceva pentru bucureşteni. Ne-am strâns în jurul unui proiect administrativ”, a afirmat Ciolacu.

Premierul a precizat că Daniel Băluţă este „cel mai cool primar din România” şi merge cu paşi repezi către al treilea mandat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

 1. Covrigar impu*it! Bucurestiul trebuie s aiba un singur primar! Atat!

 2. Sârmă-ncoor ce zice?

 3. La fel au facut si cu Presedentia, cand au vazut ca nu pot ajunge la ea i-au luat din atributii prin Parlament. Toxice partide sunt PSDPNL, cetateanul e nimic pentru ei. Si intalnirile electorale de la guvern, sunt facute pe banii cetatenilor in detrimentul lor.

 4. Cand erau ai vostrii la putere nu mai era problema?
  Si asa puterea sta in consilieri, nu in primar.

 5. Vasăzică nici Ciolacu nu crede că va ieși Firea

 6. PSDistii nu se dezic, comuniști până la moarte! Ciolacu încă poarta și frizura lui Ceaușescu! Abia scăpasem de ei și ne.a rezolvat plăvanul de la Cotroceni! Mare mizerabil!

 7. Păi e un oraș sau sunt 6?

 8. Da’ 1 (un) primar pentru tot Bucureștiul nu merge!?

 9. Este tactica binecunoscuta a pesedistilor mai ales cand se afla cu majoritate in parlament: daca nu poti sa-i infrangi in alegeri taie-le atributiile, atat de nenorociti pot fi acesti pesedisti.

 10. mizerabilii se pregatesc sa piarda alegerile

 11. „cel mai .cheltuitor. primar din România”… vorbim despre creditele la banci private sau nu? platim dobanda la bani dati pe borduri… si panselute si culori vii pentru unicolori

 12. Ia sa nu fi avut PSD primari de sector, sa vezi ce repede scriau lege de desfiintare a sectoarelor . Ciolacule te vedem .

 13. Primariile de sector si cele din Ilfov ar trebui desfiintate si ales un primar/guvernator(in doua tururi!) pe toata zona metropolitana. Ar fi mai eficient si ar ajuta si la demafiotizarea Bucurestiului si a sectorului agricol-imobiliar-mafiot Ilfov.