G4Media.ro

Ceremonie militară în București de Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene

Ceremonie militară în București de Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene

O ceremonie militară va fi organizată, marţi, cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, la Monumentul Eroilor Aerului aflat în Piaţa Aviatorilor din Capitală, transmite Agerpres.

Vor participa ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu.

Ceremonia începe la ora 10,00. Vor fi depuse coroane de flori în memoria eroilor aviatori, iar Regimentul 74 PATRIOT – unitate tactică de luptă înfiinţată la 1 decembrie 2018, care are ca misiune operaţionalizarea sistemului de rachete sol-aer PATRIOT – va primi Drapelul de Luptă.

Potrivit Ministerului Apărării, ‘prin această ceremonie este omagiată memoria eroilor care, de-a lungul timpului, pe câmpurile de luptă sau în misiunile executate în teatrele de operaţii ori pe teritoriul naţional, au slujit cu devotament aripile patriei şi s-au alăturat escadrilei din ceruri’.

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită, în fiecare an, la 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloţilor.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ce frumos! Intr-un conflict real, ar pica toate ca mustele. Deoarece avem patrioti la putere… Folosim second-hand-uri uzate moral, in timp ce marile puteri se joaca cu dronele… Mi se pare imoral sa defileze acum cu ele, cum faceau rusii cu rachetele de lemn. Daca nu investesti, poti sa faci parade, sa te mandresti??

    • Aici e țeapa mare.De fapt pe acești viteji nu i interesează nici pe departe cu ce trambuline defilează ci mesele festive de după aceste mascarade,îi intereseaza doar sa și unfle burdihanurile cefoșii pozînd în mari iubitori de țară. Orice depunere de coroane sau altceva, nu au ca scop decît lăfăiala mai marilor purtători de epoleți.Să se facă publice sumele cheltuite pe haleală și băutură la aceste mizerii și milionele de euro îngurgitate zilnic de protocoalele (haleală moca din banii publici) din ministerele securimii.

    • Lasa Ivane ca tehnica asta invechita, second hand, tot a doborat avioanele voastre ultramoderne de ultima generatie, hipersonice. Ca nu degeaba cracanel se tot umfla in pene ca nu se teme