G4Media.ro

Centrala nucleară Zaporojie va funcționa sub supraveghere rusă după anexarea regiunii, afirmă…

Sursa foto: Ed JONES / AFP

Centrala nucleară Zaporojie va funcționa sub supraveghere rusă după anexarea regiunii, afirmă Moscova – RIA

Ministerul rus de Externe a declarat că centrala nucleară din Zaporojie va funcționa sub supravegherea agențiilor rusești, după ce Rusia a afirmat că a anexat în mod oficial regiunea mai largă Zaporojie, a raportat agenția de știri de stat RIA, citată de Reuters.

Reuters relatează că o altă agenție de știri de stat, TASS, a transmis știrea că Rafael Grossi, șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, va vizita Moscova în zilele următoare pentru a discuta situația de la centrala care a fost ocupată de forțele rusești încă din primele zile ale războiului.

TASS relatează, de asemenea, că Evgheni Balițki, „guvernatorul” interimar impus de Rusia în regiunea Zaporojie, a declarat că ieri „au avut loc aproximativ 40 de lovituri asupra periferiei și orașului Enerhodar”, care găzduiește centrala nucleară. „Ziua de ieri a fost destul de fierbinte pentru noi”, a adăugat el.

Rusia a anexat ilegal regiunea Zaporojie și alte trei regiuni ucrainene după ce a organizat ceea ce a numit referendumuri – voturi care au fost denunțate de Kiev și de guvernele occidentale ca fiind ilegale și coercitive.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...