G4Media.ro

Cel mai vechi primar din Sibiu obține pentru a doua oară consecutiv…

Sursa foto: Turnul Sfatului

Cel mai vechi primar din Sibiu obține pentru a doua oară consecutiv 100% din voturi / A candidat din nou singur în localitatea cu cei mai longevivi locuitori din județ

A candidat pentru a noua oară pentru funcția de primar și a câștigat, la fel ca anul trecut, cu un procent de 100%. Nicolae Dancu din comuna Păuca a candiat la alegerile de duminică pentru a doua oară consecutiv de unul singur, scrie Turnul Sfatului.

Nicolae Dancu este unul dintre cei mai longevivi primari din țară și deține recordul de cel mai vechi primar din județ.

Și la alegerile din 2020 a avut 100% din voturile exprimate. Asta, pentru că nu a avut contracandidat.

3,90% din populația comunei Păuca e compusă din persoane de peste 85 de ani, conform datelor recensământului încheiat în 2022, și este cel mai mare procent din județ, preluate de Turnul Sfatului.

Primarul și preotul de aici nu-și pot explica motivul pentru care este un procent atât de mare, comparativ cu restul județului și sugerează că activitatea fizică, mâncarea bună și aerul curat contribuie la sănătatea oamenilor de aici.

Procentul populației de peste 85 de ani la nivelul județului este de 1,5%, iar în 13 localități procentul este de sub 1%, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS).

”E un medic neurochirurg din Pitești care și-a cumpărat o casă în Presaca pe considerentul că el a văzut nu știu în ce statistici, s-a uitat și a aflat că aerul cel mai curat din zona Sibiului este aici și a decis să cumpere casa. Nu contest veridicitatea datelor, nu știu de unde le are, dar mă bucur că asta l-a determinat să se așeze la noi în sat”, susține primarul.

Preotul Lucian-Toma Luca, de la biserica „Sf. Arh. Mihail şi Gavriil” din Păuca nu e de mulți ani în localitate, însă spune și el că a observat că sunt în localitate foarte multe persoane în vârstă.

”E o femeie de 96 de ani care citește în Biblie fără ochelari. Nu-i dați 96 de ani, gătește, face tot prin casă”, explică preotul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează