G4Media.ro

Casa Rusiei, locul folosit de Moscova pentru a se promova la Forumul…

Casa Rusiei, locul folosit de Moscova pentru a se promova la Forumul Economic Mondial a fost redenumită Casa Rusă a Crimelor de Război / Un centru internațional de artă contemporană din Kiev a organizează aici o expoziție care prezintă distrugerile războiului din Ucraina

Locul de desfășurare folosit în mod obișnuit de Rusia pentru a se promova la Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos a fost redenumit în Casa crimelor de război rusești, relatează CNN.

Casa Rusiei a fost folosită de către ruși, în trecut, pentru a găzdui evenimente la WEF.

Un om de afaceri ucrainean, în colaborare cu WEF, a transformat locul de desfășurare a evenimentului într-o expoziție care prezintă devastarea și distrugerile provocate de războiul din Ucraina.

Organizată de Fundația Victor Pinchuk și PinchukArtCentre, un centru internațional de artă contemporană cu sediul la Kiev, „expoziția își propune să informeze cu privire la faptele principale, să împărtășească chipuri, nume și date și să ofere cel puțin unora dintre victime o platformă de unde să își spună povestea lor reală”, a declarat fundația într-un comunicat de presă.

Björn Geldhof, curatorul expoziției, a declarat pentru CNN că procesul de colectare și verificare a imaginilor a durat aproximativ o săptămână și jumătate, adunând peste 4.600 de imagini care arată „o cantitate copleșitoare de dovezi ale crimelor de război”.

„O expoziție ca aceasta, este unul dintre pașii de sensibilizare pentru necesitatea absolută de a aduce criminalii de război în fața justiției și aceasta nu este o sarcină exclusivă a Ucrainei, este o sarcină comună, este o sarcină pentru toate țările din lume de a spune că acest lucru nu poate fi”, a declarat Geldhof pentru CNN.

El a adăugat că acest proiect este „despre oameni” care au fost atacați și uciși. „Și trebuie să îi onorăm, trebuie să le dăm o voce și trebuie să le dăm o față”, a mai spus el.

Politicienii și oamenii de afaceri ruși nu au fost invitați la ediția din acest an a Forumului Economic Mondial, după ce Rusia a invadat Ucraina.

„Cum Rusia nu este aici, am avut ocazia să vorbim despre Rusia, dar despre o realitate diferită a Rusiei, despre crimele de război pe care Rusia le comite în Ucraina”, a spus Geldhof, adăugând că „este incredibil de important să arătăm ce face cu adevărat Rusia în Ucraina, care vizează în mod proactiv și conștient civili, ucigând, violând civili într-un mod care să încerce să extermine Ucraina ca națiune”.

Inițiativa a fost susținută de Consiliul Local și de Forumul Economic Mondial.

Sursa foto: Twitter / Ukraine 4 freedom

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter