G4Media.ro

Cancelarul Scholz: Mandatul de arestare pe numele lui Putin arată că „nimeni…

Sursa foto: European Council

Cancelarul Scholz: Mandatul de arestare pe numele lui Putin arată că „nimeni nu este mai presus de lege”

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a salutat mandatul de arestare emis de Curtea Penală Internațională (CPI) pe numele președintelui rus Vladimir Putin, relatează BBC.

„Curtea Penală Internațională este instituția potrivită pentru a investiga crimele de război. Adevărul este că nimeni nu este mai presus de lege și asta devine clar acum”, a declarat Scholz la o conferință de presă comună la Tokyo cu premierul japonez Fumio Kishida.

Anterior, președintele american Joe Biden a calificat drept „justificată” emiterea unui mandat de arestare a lui Putin.

Mandatul îl acuză pe liderul rus de crimă de război pentru deportarea ilegală a sute de copii din Ucraina.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Doar pentru deportarea copiilor? In rest rusii au fost OKish? Dar ceilalti pana la Putin?

 2. „Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a salutat mandatul de arestare emis de Curtea Penală Internațională (CPI) pe numele președintelui rus Vladimir Putin, relatează BBC.” „Președintele rus Vladimir Putin l-a salutat din mers pe Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, relateaza FSB”. Sehr schön, sehr schön……

 3. Stimate Domn Alex.M, Vi s-a explicat freodata ce e aia ironie? Si daca da, ati înteles? Daca nu, paguba-n ciomperci!

  • La cati trolli putinisti fac propaganda pe aici se mai incurca borcanele! Uita-te la Marius Marian….troll vechi, cont nou 👍🏼

  • Nu are rost sa-i explici, pentru el toti sunt troli putinisti, mai putin el, desigur, anti raul si pro binele, asta ca sa nu rateze niciunul. De fapt nici nu-l intereseaza daca greseste, important e sa-i combata pe toti. Si daca ne ia pe toti la rand, sigur nu rateaza niciun putinist. Clar, nu? Asta.

  • Mira iti statea mai bine in Monica 👍🏼 Hai la loc comanda!

 4. Așa e corect.

 5. Mie nu-mi este clar nici acum, cand aceasta institutie, mult invocata, nu este recunoscuta nici de Rusia, nici de America, practic, mandatul de arestare este anulat de nerecunoasterea celor 2 state.

 6. E clar că Putin bate în retragere la capitolu imagine. De regulă făceau și ei simetric un tribunal al lor etc. Totuși pe cămpu de luptă în Ucraina rolurile sunt/par inversate, US-UE-NATO cam bat în retragere și Ucrainenii par tot mai singurei.

  Legat de chestiunea CPI. Ăia de câștigă războiu ăia îi judecă pe învinși vezi exemplu lu Miloșevici/Sadam/Gadafi. Ca să-l pui pe Putin în boxa acuzării cred că trebuie să capituleze Rusia chestie care s-ar putea întâmpla doar după nuke exchange conform strategiei de apărare Ruse care specifică, ca în cazul unei amenințări la adresa exitenței Federației Ruse ei pot utiliza nuke deterrence. Nu cred că vrem niciunu cu adevărat să escaladeze situația la modu ălă.