G4Media.ro

UPDATE Camera Reprezentanților din SUA va vota sâmbătă asupra ajutorului de război…

Foto: Wikipedia

UPDATE Camera Reprezentanților din SUA va vota sâmbătă asupra ajutorului de război pentru Ucraina și Israel / 61 miliarde dolari pentru Ucraina, 26 pentru Israel

Camera Reprezentanților din SUA va vota sâmbătă proiecte de lege separate care să deblocheze fonduri pentru Ucraina, Israel și Taiwan, a declarat miercuri liderul republican al instituției, Mike Johnson.

„Ne așteptăm ca votul privind adoptarea finală a acestor proiecte de lege să aibă loc sâmbătă seara”, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Mike Johnson.

UPDATE Potrivit republicanilor din Camera Reprezentanților, este vorba de un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Două proiecte de lege separate prevăd, de asemenea, peste 26 de miliarde de dolari pentru a ajuta Israelul și câteva miliarde de dolari pentru Taiwan.

Aleșii vor vota asupra a patru texte, care nu au fost încă dezvăluite. Ajutorul pentru Ucraina va include „un mecanism de împrumut de ajutor”, a precizat liderul republican. Prins în dispute partizane, Congresul nu reușește de luni de zile să adopte fondurile pentru Kiev, aflat în război cu Rusia din februarie 2022.

Președintele american Joe Biden i-a îndemnat în repetate rânduri pe aleși să adopte fără întârziere un pachet de asistență militară și umanitară. Miercuri dimineață, el și-a repetat apelul într-un editorial publicat în Wall Street Journal. Camera Reprezentanților din SUA „trebuie să adopte de urgență” proiectele de lege privind un nou ajutor pentru Ucraina și Israel și privind ajutorul umanitar pentru Gaza, a cerut liderul democrat. „În timp ce ambele țări sunt perfect capabile să își apere propria suveranitate, ele depind de ajutorul american pentru a face acest lucru, inclusiv de arme. Iar noi ne aflăm într-un punct de cotitură”, a scris președintele american.

Președintele rus Vladimir Putin „vrea să subjuge poporul ucrainean și să absoarbă națiunea lor într-un nou imperiu rus”, a adăugat el, afirmând că „guvernul iranian vrea să distrugă Israelul și astfel să șteargă pentru totdeauna de pe hartă singurul stat evreu din lume”. „America nu trebuie să accepte niciodată niciunul dintre aceste rezultate”, a declarat Joe Biden.

Moțiune de cenzură

Ucraina duce o lipsă disperată de muniție în războiul său cu Rusia, iar finanțarea americană nu mai există. Israelul, la rândul său, s-a confruntat sâmbătă seara cu un atac direct fără precedent din partea Iranului, pe fondul unor tensiuni regionale sporite.

Un pachet de asistență militară și economică de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina a fost adoptat de Senat în februarie. Dar republicanii din Camera Reprezentanților au refuzat să ia în considerare textul – în parte din cauza unei dispute privind imigrația.

Dacă va fi adoptat de Camera cu majoritate republicană, pachetul legislativ care urmează să fie prezentat miercuri va fi apoi examinat de Senatul cu majoritate democrată, înainte de a ajunge în cele din urmă pe biroul lui Joe Biden pentru promulgare. Anunțul lui Mike Johnson a fost respins de unii dintre colegii săi republicani, relansând posibilitatea unui vot de neîncredere și a unei noi crize în Cameră. Predecesorul său, Kevin McCarthy, a fost destituit anul trecut după o rebeliune a aripii trumpiste a partidului său.

Mike Johnson a aruncat Partidul Republican „în haos, servindu-i pe democrați și adoptând agenda lui Biden”, a criticat Marjorie Taylor Greene la X. „Acum va finanța războaiele externe”, a adăugat ea.El „trebuie să anunțe o dată pentru demisia sa și să le permită republicanilor să aleagă unul nou care să pună America pe primul loc și să adopte o agendă republicană”. „Speakerul” a exclus orice plecare voluntară. „Nu voi demisiona”, a declarat Mike Johnson reporterilor, calificând amenințarea unei moțiuni de cenzură drept „absurdă”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...