G4Media.ro

Camera Deputaților a declanșat procedura de numire a unui judecător CCR în…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Camera Deputaților a declanșat procedura de numire a unui judecător CCR în locul lui Valer Dorneanu căruia îi expiră mandatul/ În iunie expiră și mandatele Monei Pivniceru și al lui Daniel Morar

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a declanşat, luni, procedurile pentru numirea unui judecător la Curtea Constituţională, pe locul actualului preşedinte, Valer Dorneanu, căruia îi expiră mandatul.

Termenul de depunere a candidaturilor pentru această funcţie este 26 aprilie, iar Comisia juridică va depune raportul până pe 29 aprilie, a stabilit Biroul permanent.

Mandatul de judecător la CCR al lui Valer Dorneanu urmează să expire în 9 iunie, se precizează în scrisoarea transmisă de Curte conducerii Camerei.

„Domnul Valer Dorneanu a fost numit judecător la Curtea Constituţională pentru un mandat de 9 ani, ca urmare a încetării mandatului doamnei judecător Aspazia Cojocaru (…). Domnul Valer Dorneanu a depus jurământul prevăzut de art.63 alin 1 din Legea 47/1992, republicată, în data de 10 iunie 2013. Având în vedere că, potrivit tezei a doua din alin. 2 al art. 63, judecătorii Curţii îşi vor exercita funcţia de la data depunerii jurământului, se constată în temeiul art.67 alin. 2, teza întâi, că mandatul domnului judecător Valer Dorneanu expiră în data de 10 iunie 2022”, se menţionează în document.

De asemenea, potrivit legii, numirea noului judecător la CCR trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătorului predecesor, se mai arată în adresa CCR.

Context

Prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, este luat în calcul de PSD pentru a fi propus judecător la Curtea Constituțională, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Potrivit acestora, o decizie n-a fost încă luată, dar Licu ar fi susținut de președintele partidului, Marcel Ciolacu.

Până de curând, Bogdan Licu ar fi fost varianta liberalilor de propunere pentru funcția de judecător la CCR. În PSD, cel care și-ar fi dorit acest post este senatorul Robert Cazanciuc. La PNL sunt și alte nume vehiculate pentru un post la CCR: Iuliana Scântei (șefa comisiei juridice din Senat) și Ioan Cupșa, parlamentar și avocat.

Pe data de 9 iunie expiră mandatele a trei judecători la Curtea Constituțională. PSD ar urma să facă nominalizarea pentru funcția de judecător CCR din partea Senatului, iar PNL din partea Camerei Deputaților.

 • Valer Dorneanu, care e și președinte, a fost numit în 2013 de Camera Deputaților, cu sprijin PSD
 • Mona Pivniceru, numită de Camera deputaților în 2013, cu sprijin PNL.
 • Fostul procuror șef DNA, Daniel Morar, numit în 2013 din partea președinției.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

26 comentarii

 1. Vor fi numite alte conseve bolsevice de catre mafia PNL-PSD!

 2. Pleaca 3 draci, vin altii si mai rai.

 3. Adika scapam de 3 reptile dintr-un foc ?

 4. Trei juriști de excepției ai României! Trebuie găsite locurile pentru statuile lor după ce dau colțu’. În apropierea wc -urilor publice, ar fi foarte indicat. Merită recunoștință noastră.

 5. A venit aprobarea de la Moscova pentru tov Dormeanu ?

 6. Istoria ne va spune cat rau au facut aceste ipochimene României. Cu ajutorul USL si a lui Robo au reușit sa rescrie constituția si sa stopeze lupta anticoruptie. Bonus au anihilat DNA, DIICOT, ANI si alte instituții foarte necesare pentru a extirpa corupția din tara asta. Asa ca, poate peste 10-20 de ani, legile vor fi facute pentru oameni si pentru democratie…

  • Au facut enorm rau, hienele astea, cu zero merite academice, stiintifice. Numiti „judecator”. Cum poate fi cineva numit „judecator”, fara concurs? Cum se poate unul ca Grebla, care de-abia ingaima ceva, sau omul cu mutra de cel mult magazioner, Dorneanu, sa ajunga asa de mari, asa de mari ca te doare capul in Tara Romaneasca?

 7. Eu cred că ar trebui să păstrăm tradiția și să punem acolo tot un trădător conectat bine la Moscova. Mai sunt câteva articole din constituție care trebuie interpretate rusește.

 8. Scăpăm de trei putiniști interesați doar de salarii imense și pensii nesimțite. Cale bătută, troglodiților !

 9. Prof. univ. dr. Tudorel Toader ar fi persoana potrivita pentru a prelua presedintia CCR. E un profesionist desavarsit in domeniu, are un CV impresionant, are experienta europeana/internationala, e unul dintre cei mai bine bine pregatitijuristi din romania si un dascal exemplar, creator de scoala juridica.
  Ar fi timpul sa instituim meritocratia la CCR si sa nu mai fie judecatori numiti politic!

  • Tudorel Toader este mai mult decat compromis.Degeaba este bine pregatit daca caracterul lui este duplicitar.

  • Mărețul jurist de care pomenești este valid pentru o statuie! Ca un mare caracter. Așa este văzut de hoți , de pușcăriași, de infractori, de corupții vieții politice de la noi. Ca și de tone de altfel!

 10. Bodgan Dimitrie Licu este cel mai potrivit pentru acest job. Ocupa o pozitie fruntasa in ierarhia impostorilor si ticalosilor. S-ar regasi cu vechii lui amici si colaboratori Geani Stani si Cristi Deliorga impreuna cu care a facut numai combinatii.

 11. Inca un motiv de ce a fost USR scos de la guvernare!

 12. „Rotația cadrelor” la bolșevici 😂😂😂

 13. Șmecherule ! Te-ai gândit la tov Nascase, asa-i ?

 14. Mai ydyot ca sinistrul asta, Dorneanu, greu de gasit..Oricine ar fi numit in loc, ar fi o usurare.

 15. La cât de ticăloși sunt bolsevicii, parcă vad ca o pun pe șoșoacă… Psd propune, votează aur și usr.

 16. Sau pe rudotel toader…

 17. …comunistul dorneanu, pleaca naibii cu doua pensii speciale, poate crapă de atâta bănet…..ce nație suporta asemenea umilință, cei care au lucrat 30 de ani iau o pensie de rahat, si porcii ăstea se îmbuibâ în bani de nu știu de numărul lor…. poporul este vinovat că acceătă asemenea mizerie…..blestemul copiilor săraci să cadă pe capul lor, pungașii de la ccr și alte curti de justitie, parlamentari și alți prăduitori ai poporului român…

 18. pleaca 3 uselisti, vin alti 3 uselisti

 19. Slugile vechi vor fi înlocuite cu slugile noi. Ei sa fie sănătoși că vor fi destui prosti sa le plătească Pensiile Speciale.

 20. Rasism și ura împotriva altor oameni, nu va mai dați mari creștini ortodocși când prin vorbele voastre aveți inima neagra și plină de ura
  Mai puneți mâna pe biblie că ajungeți în iad.