G4Media.ro

Brexit: Tot mai mulți britanici vor ca țara să rămână în UE

Brexit: Tot mai mulți britanici vor ca țara să rămână în UE

Britanicii care vor ca ţara lor să rămână membră a Uniunii Europene sunt mai numeroşi decât cei care susţin retragerea din UE, arată un sondaj de opinie publicat duminică citat de Agerpres. Sondajul mai arată că alegătorii ar dori ca decizia finală să le aparţină, în ciuda afirmațiilor repetate ale premierului Theresa May că nu va fi organizat un al doilea referendum.

Potrivit sondajului realizat de YouGov, 46% dintre britanici ar vota pentru rămânerea în UE, iar 39% ar opta pentru ieşirea din Uniune. Dacă nu sunt luaţi în calcul restul respondenţilor – care au declarat că nu ar vota, nu au ştiut sau nu au dorit să răspundă -, scorul este de 54%-46% în favoarea susţinătorilor rămânerii în UE.

Votul final în parlamentul britanic cu privire la acordul de ieşire din Uniunea Europeană, încheiat de premierul May cu liderii UE, e programat pentru săptămâna care va începe pe 14 ianuarie. Theresa May are probleme serioase în asamblarea unei majorități, dată fiind opoziția multora dintre colegii săi din Partidul Conservator față de acordul negociat cu UE.

În lipsa unui acord UE – UK, Brexitul va reprezenta o provocare majoră pentru economia britanică.

Rezultatul confirmă în linii mari alte sondaje din ultimele luni, care arată un electorat profund divizat, în care opiniile încep să încline tot mai multe spre menţinerea Marii Britanii în blocul comunitar.

La referendumul din 2016, rezultatul a fost de 52%-48% în favoarea ‘divorţului’ de UE.

Sondajul YouGov, realizat pe mai mult de 25.000 de persoane cu drept de vot, a fost comandat de campania People’s Vote, care promovează tot mai activ organizarea unui al doilea referendum, arată Agerpres.

Sondajul YouGov mai arată că 41% dintre respondenţi sunt de părere că decizia finală cu privire la Brexit ar trebui luată printr-un nou vot popular, în timp ce 36% cred că aceasta ar trebui să revină parlamentului.

Foto: Pexels.com

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Asa e, in septembrie erau 60% iar acum au ajuns la 46%.

  2. Sa nu se mai streseze englejii ca vin acusica romanii si le rezolva problema.
    Pe 10 ianuarie dam startul la presidentia CE.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.